Gospodarstvo

Slovenski startup leta je podjetje Inno Lab

Zmagovalec letošnjega izbora za slovenski startup leta je podjetje Inno Lab, ki z zabojčkom eksperimentov Innobox želi otroke navdušiti za fiziko, matematiko in računalništvo oz. naravoslovje.

. . .
Ljubljana, 21. junija - V finale so se uvrstila še podjetja DeltaHub, Epidemic, mPOR in SaleSqueze, so sporočili organizatorji izbora.

Innobox je škatla poučnih in zanimivih poskusov, otroci pa vsakič spoznajo še dosežke slovenskih znanstvenikov, raziskovalcev in strokovnjakov. Poskusi so varni. Ekipa Inno Laba je zanjo danes na podelitvi na Ljubljanskem gradu prejela kristalni kipec, nagrado, ki jo 15. leto zapored podeljuje Start:up Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom ter ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Največje veselje ustanoviteljice Innoboxa Teje Bajt je prenašati strast do naravoslovja in znanosti na otroke. Ekipa se je Sloveniji predstavila na Štartaj Slovenija 2020, zdaj pa je njihova ideja pripravljena na preboj na tuje trge prek italijanskega Amazona. "Zmaga na slovenskem startupu nam pomeni ogromno. Vsi vemo, da imamo v Sloveniji super tehnološka podjetja, raziskovalce, inženirje in preostale, ta talent pa moramo začeti vzgajati zgodaj. In to
je tudi naša želja," je povedala Teja Bajt.

Gospodarski minister Matjaž Han je na dogodku dejal, da bo prihodnost vseh nominirancev za startup leta svetla, ne glede na izid tekmovanja, pri tem pa izpostavil, da se na svoji poti lahko zanesejo na kakovostno in dobro organizirano podporno okolje. "Moja najpomembnejša prioriteta bo gotovo dvig dodane vrednosti in do nje bomo prišli z vlaganjem v vseh fazah razvoja in rasti podjetij, spodbujanjem v tehnološko napredne naložbe in umeščanjem v mednarodne verige vrednosti," je povedal.

Direktorica Slovenskega podjetniškega sklada Maja Tomanič Vidovič pa je dodala, da je letošnji zmagovalec dokaz več,

da na mladi generaciji podjetnikov svet stoji. "Strast do novih idej, njihovo uresničevanje in zagon uspeti so kljub negotovim časom tudi v slovenskem prostoru zelo živi, kar nas izredno veseli. Pohvaliti moram tudi ostale štiri finaliste, saj prav vsi pripovedujejo pohvale vredno zgodbo podjetništva," je menila.
Finalni izbor Slovenski start:up leta 2022 je potekal na sedežu Kluba slovenskih podjetnikov (SBC), ki je tudi partner

nagrade. Pet finalistov se je predstavilo pred strokovno komisijo, ki so jo sestavljali Benjamin Kumalić (Bird Buddy), Jure Knez (Dewesoft), Dušan Omerčevič (LeanIX), Marko Lukič (Lumar), Maja Tomanič Vidovič (Slovenski podjetniški sklad), Jure Mikuž (South Central Ventures), Kristina Kočet Hudrap (TIKO Pro) in Andraž Tori (Outbrain).

PR
. . .

Editor

Avtor pri si24.news