Film

SPOZNAJTE SRBIJO, KOT JE ŠE NISTE VIDELI,V SPEKTAKULARNI ČETRTI SEZONI SERIJE 'EVROPA OD ZGORAJ' ČISTO NOVA ŠESTDELNA SEZONA

NA PROGRAM NATIONAL GEOGRAPHIC PRIHAJA 18. SEPTEMBRA OB 22HAVANTURA SE PRIČNE Z DIH JEMAJOČIM POTOVANJEM PO SRBIJI DRUGE EPIZODE PREDSTAVLJAJO ŠKOTSKO, ...

. . .
NA PROGRAM NATIONAL GEOGRAPHIC PRIHAJA 18. SEPTEMBRA OB 22HAVANTURA SE PRIČNE Z DIH JEMAJOČIM POTOVANJEM PO SRBIJI  DRUGE EPIZODE PREDSTAVLJAJO ŠKOTSKO, DANSKO, BELGIJO, BOLGARIJO IN ROMUNIJO  KASNEJE V LETU PRIHAJA POSEBNA EPIZODA - BOŽIČ IZ ZRAKA 

National Geographic se zopet povzpne v višave celine, začenši z dih jemajočim potovanjem po Srbiji. Četrta sezona priljubljene dokumentarne serije Evropa od zgoraj bo premiero doživela 18. septembra ob 22h na programu National Geographic. Nova in ekskluzivna šestdelna sezona nudi vpogled v čudovite kulturne in geografske znamenitosti Srbije, Škotske, Danske, Belgije, Bolgarije ter Romunije.  Z uporabo drona nove epizode gledalce popeljejo na osupljivo potovanje na vse te čudovite lokacije. Dih jemajoči posnetki iz zraka nudijo vpogled v oblikovanje celine na podlagi tradicije, inženirstva in naravnih čudes ter slikajo dinamični portret regije in ljudi, ki jo obujajo. Vsaka epizoda je osredotočena na določeno evropsko državo. Potovanje izpostavlja ter slavi naravna čudesa, zgodbe ljudi in inženirstvo, ki še danes oblikujejo sodobne narode. V prvi epizodi serije Evropa od zgoraj se bodo gledalci podali na pustolovščino po Srbiji, kjer se bomo pridružili inženirjem, ki obnavljajo obalni predel glavnega mesta, kjer gradijo nove nebotičnike in ostale zgradbe. Na Škotskem in St Andrewsu bomo priča kako oskrbniki ljubeče skrbijo za svetovno znano golfišče. Za tem se bodo podali v East Lothian, da bi videli čudovito naravo, medtem ko čebele letajo iz cveta na cvet. Ogledali si bomo ambiciozne inženirje, ki na Orkneyjskih otokih nameščajo morsko turbino, ki moč oceana pretvarja v elektriko. Videli bomo tudi ekipo arheologov v Glen Coeju, ki poustvarjajo tradicionalno škotsko hiško iz lokalnih materialov. V eni od ostalih epizod bomo obiskali Dansko, kjer se bomo pridružili ljubiteljem zimskih športov na kopenhagenskem suhem smučišču Copenhill, zgrajenem na vrhu elektrarne.  V Belgiji se bomo podali na festival Ghent Light, kjer se umetniki z vsega sveta vsako leto zberejo, da bi ulice preoblekli v enega največjih festivalov lučk v Evropi. V Bolgariji pa se bomo pridružili meteorologom, ki pešačijo proti vremenski postaji Musala, ki se nahaja na vrhu najvišjega bolgarskega vrha, in sicer 3.000 metrov visoko. Kasneje v letu si bomo lahko ogledali še posebno epizodo Božič iz zraka, v katerem bomo raziskali Evropo in njene praznične tradicije.
­

­
­

­
­
EVROPA IZ ZRAKA – UTRINKI  1. epizoda : Srbija –  18. september

Park kipov – v spominskem parku v Kadinjači so spomeniki, ki obeležujejo spomin na komunistične partizane, ki so se v času druge svetovne vojne borili proti nacistom.Trdnjava Golubac – srednjeveško mesto z obzidjem.Preobrazba obalnega dela mesta – inženirji v Beogradu obnavljajo obalni del, kjer gradijo nebotičnike in druge zgradbe.

2. epizoda : Bolgarija –  25. september

Spominska hiša na Buzludži  – ekipa restavratorjev skuša rešiti eno od najbolj zapuščenih znanih hiš v Bolgariji, komunistične zgradbe, zgrajene leta 1981.Vremenska postaja Musala – pridružili se bomo meteorologom, ki pešačijo proti vremenski postaji Musala, ki se nahaja na vrhu najvišjega bolgarskega vrha, in sicer 3.000 metrov visoko.

3. epizoda: Škotska –  2. okotober

St Andrews – urejanje golfišča in prehranjevanje čebel v East Lothianu.Rekonstrukcija tradicionalne škotske hiške – ekipa arheologov v Glen Coeju rekonstruira tradicionalno škotsko hiško, in sicer z lokalnimi materiali, vključno z reso, namenjeno strehi.Morska turbina – ambiciozni inženirji na Orkneyjskih otokih nameščajo morsko turbino, ki bo moč oceana pretvorila v elektriko.

4. epizoda : Danska –  9. oktober

Smučišče na elektrarni – pridružili se bomo ljubiteljem zimskih športov na kopenhagenskem suhem smučišču Copenhill, zgrajenem na vrhu elektrarne.Legoland – zaposleni v billundskem Legolandu so zgradili miniaturno vas, polno najbolj ikoničnih znamenitosti Danske.Poslikava zidov – umetniki v Aalborgu slikajo po ogromnih zidovih zgradb in mesto spreminjajo v živo galerijo.

5. epizoda : Belgija –  16. oktober

Atomium – spremljali bomo čistilce oken v bruseljskem Atomiumu, muzeju, ki spominja na znanstveno fantastiko in so ga zgradili kot simbol Svetovne razstave leta 1958.Festival Ghen Light – umetniki z vsega sveta se vsako leto zberejo, da bi ulice preoblekli v enega največjih festivalov lučk v Evropi.

6. epizoda : Romunija –  23. oktober

Obnova lesene cerkve – restavratorji skušajo rešiti tradicionalno leseno streho cerkve v dolini Karpatov.Katedrala ljudskega odrešenja – inženirji skušajo rešiti zlate kupole katedrale.   

Serijo Evropa iz zraka za National Geographic producira Windfall Films (del Argonon Group). Producent serije je Mark Bridge, izvršni producent pa Carlo Massarella. Urednica in izvršna producentka za National Geographic je Carolyn Payne.

PR: Agencija AVI
. . .

Editor

Avtor pri si24.news