Turizem

SVETOVNI DAN TURIZMA 2022: PONOVEN PREMISLEK O TURIZMU

Zavod za turizem Šaleške doline tudi letos tradicionalno slavi turistični praznik in pripravlja brezplačne aktivnosti v okviru svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo 27. septembra.

. . .

Letošnja tema je “Ponoven premislek o turizmu”, ki posebej poudarja združevanje ustanov, od vlad in podjetij do lokalnih skupnosti za bolj trajnostno vključujoč turizem.

Vsako leto je 27. september namenjen ozaveščanju o izjemnem pomenu turizma za svet. Krepiti je treba zavest, da je turizem ključnega pomena za mednarodno skupnost in poudariti njegov vpliv na družbene, kulturne, politične, okoljske in gospodarske razmere po vsem svetu. Letos je v ospredju trajnostna plat turizma, ki ne le spodbuja gospodarsko rast, temveč tudi širi ozaveščenost o varovanju okolja in pomaga premoščati kulturne razlike ter širiti mir po svetu. 

Svetovni dan turizma bomo v Šaleški dolini obeležili z brezplačnim senzoričnim vodenim ogledom mestnega središča Velenja. Poleg vseh uporabnih informacij in zanimivosti, vam bo vodnik mesto predstavil na poseben, drugačen način. Na vsaki točki vašega ogleda boste naše mlado mesto spoznavali z vonjem, tipom, vidom, okusom in sluhom. Vodenje je prilagojeno slabovidnim in slepim, kot tudi gibalno oviranim, naglušnim in gluhim ter ostalim osebam z raznimi omejitvami. Zbirno mesto bo v torek, 27. septembra ob 16. uri, pred Vilo Bianca, Stari trg, 3, Velenje. Število oseb je omejeno na 15. Obvezne prijave na tel. št. 03 8961 715 ali na e-mail turizem@velenje.si. Vabljeni tudi v turistično informacijski center v Vilo Bianca, ki ima odprta vrata vsak dan med 9. in 17. uro in vabi k ogledu bogate kulturne dediščine. Obiščite butično trgovino, kjer najdete različna lokalna darila za vsakogar.

Ob Svetovnem dnevu turizma vas vabimo v Občino Šoštanj, kjer lahko med 10. in 16. uro obiščete Vilo Mayer s stalnimi zbirkami kiparja Ivana Napotnika. Med 9. in 17. uro lahko v Šoštanju obiščete tudi Muzej Usnjarstva na Slovenskem in se spoznate z razvojem usnjarske obrti ter 210-letno tradicijo usnjarstva v Šoštanju.

Vse enote Muzeja Velenje bodo ob Svetovnem dnevu turizma za ogled obiskovalcev na voljo brezplačno.

Vsi trendi gredo v smer trajnostnega razvoja turizma, kjer je v ospredju skrb za planet, razvoj podeželja, izobraževanje, inovacije, enakost spolov in mlajša populacija. Na Zavodu za turizem se trudimo biti del enakopravnosti in trajnostnega razvoja.

Spremljajte nas preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko socialnih omrežij @VisitSaleska.
 
 PR: ZZTŠ
. . .

Editor

Avtor pri si24.news