Tehnologija

Xiaomi uvrščen na lestvico najbolj inovativnih podjetij leta

Boston Consulting Group (BCG) je Xiaomi uvrstil na seznam »50 najbolj inovativnih podjetij leta 2022«.

. . .
Beijing, CHINA, September 22, 2022 – Boston Consulting Group (BCG) je Xiaomi uvrstil na seznam »50 najbolj inovativnih podjetij leta 2022«. Gre za priznanje Xiaomijevi zavezanosti k razvoju tehnoloških inovacij ter krepitvi raziskovalnih in razvojnih zmogljivosti podjetja. V drugem četrtletju letošnjega leta so Xiaomijevi stroški raziskav in razvoja dosegli 3,8 milijard RMB, kar je 22,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Ustanovitelj, predsednik in izvršni direktor skupine Xiaomi Lei Jun je na avgustovski predstavitvi novih izdelkov dejal, da so Xiaomijeve naložbe v raziskave in razvoj od leta 2017 beležile 39,7 odstotno skupno letno stopnjo rasti. Letos naj bi dosegle 17 milijard RMB, v naslednjih petih letih pa kar 100 milijard RMB.
 
BCG-jeva lestvica najbolj inovativnih podjetij v veliki meri temelji na raziskavi, v kateri je sodelovalo več kot 1500 globalnih direktorjev za inovacije, ki so bili anketirani decembra lani in januarja letos. Uspešnost podjetja ocenjujejo v štirih kategorijah. BCG izvaja raziskavo najbolj inovativnih podjetij vse od leta 2003. Na letošnji lestvici najbolj inovativnih podjetij najdemo še Microsoft, Alphabet, IBM, Pfizer, Coca-Colo, Tencent itd.
Xiaomi nenehno širi svojo tehnološko sfero, ki vključuje pametne telefone, nosljive naprave, pametne domove, pametno proizvodnjo, pametna električna vozila in bionične robote. Vse z namenom boljše povezanosti ljudi z okoljem, ki jih obdaja, s tem pa tudi izboljšanja kvalitete njihovega življenja.
 
O podjetju Xiaomi
 
Podjetje Xiaomi je bilo ustanovljeno aprila 2010 in je začelo kotirati na borzi v Hongkongu 9. julija 2018 (1810.HK). Xiaomi je internetno podjetje s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, ki je v svojem središču povezana s platformo IoT..

Xiaomi nenehno sledi inovacijam, visokokakovostni uporabniški izkušnji in učinkovitosti delovanja. Podjetje brez predaha ustvarja osupljive izdelke po dostopnih cenah, da bi lahko vsi uživali v boljšem življenju z inovativno tehnologijo. 
 
Xiaomi je eno vodilnih svetovnih podjetij za pametne telefone. Tržni delež podjetja pri dobavah pametnih telefonov v prvem četrtletju 2022 uvršča Xiaomi na tretje mesto na svetu. Podjetje je vzpostavilo tudi vodilno svetovno potrošniško platformo AIoT (AI+IoT), z več kot 478 milijoni pametnih naprav, povezanih s svojo platformo (brez pametnih telefonov in prenosnikov) do 31. marca 2022. Izdelki Xiaomi so prisotni v več kot 100 državah in regije po vsem svetu. Avgusta 2022 se je podjetje že četrtič uvrstilo na seznam Fortune Global 500, in sicer na 266. mesto.
Xiaomi je sestavni del indeksov Hang Seng, Hang Seng China Enterprises, Hang Seng TECH in Hang Seng China 50.
           
Za več informacij o podjetju Xiaomi obiščite https://www.mi.com/global/discover/newsroom

PR: Idealia
. . .

Editor

Avtor pri si24.news