Gospodarstvo

Zaposleni v Spar Slovenija bodo letos prejemali bistveno višje plače

Spar Slovenija je z januarjem 2023 vsem zaposlenim zvišal osnovne plače, v povprečju za 10 %. Zakon sicer predvideva zgolj zvišanje minimalne plače.

. . .
V podjetju Spar Slovenija od 1. januarja 2023 najnižja osnovna plača znaša 1.204 evre bruto. V povprečju se je osnovna plača povišala za 10 %, najnižje plače pa so se uskladile za 12 %. Kot pravijo v Sparu, so se za bistven dvig plač zaposlenih odločili predvsem v luči vsesplošne draginje, pri tem pa so želeli ohraniti plačna sorazmerja znotraj podjetja.

Ker je zadovoljstvo zaposlenih eden ključnih ciljev podjetja Spar Slovenija, so že lani dvignili plače za 5 %. V maju so izplačali najvišji regres med slovenskimi trgovci, in sicer 1.800 evrov neto, prav tako so bile vrednosti nagrad za poslovno in osebno uspešnost ob koncu leta 2022 višje kot sicer v panogi maloprodaje živil v Sloveniji. Za izplačilo omenjenih nagrad so namenili 3,3 milijone evrov. Povprečna nagrada za poslovno in osebno uspešnost je tako znašala 560 evrov bruto na zaposlenega.  

VIR: Spar Slovenija
. . .

Editor

Avtor pri si24.news