Kultura

Zlatko Kaučič in KOMBO - OBJEMI_25.4.2024

Zlatko Kaučič & KOMBO Predstavitev novega albuma OBJEMI

. . .
Kulturni dom Nova Gorica| četrtek, 25. april 2024 |ob 20. uri 


V Kulturnem domu Nova Gorica bo prihodnji četrtek, 25. aprila 2024, ob 20. uri tolkalist Zlatko Kaučič predstavil najnovejši album OBJEMI, na katerem glasbeniki iz treh uveljavljenih formacij KOMBO A, B in C skozi improvizacijo in melodijo nastavljajo ogledalo današnjim časom. Program četrtkovega koncerta bo na novogoriškem odru sooblikovala tudi mlajša šolska sekcija KOMBO D s svojim novo izdanim albumom SLAVJE V ČASU GRENKOBE. Vabljeni, vstopnina 10 € in 7 €!


Na tokratnem koncertu bo goriški tolkalist Zlatko Kaučič predstavil najnovejšo izdajo, na kateri glasbeniki iz treh uveljavljenih formacij KOMBO A, B in C, združenih pod streho Kulturno umetniškega društva Zvočni izviri, skozi improvizacijo in melodijo nastavljajo ogledalo današnjim časom. Ob praznovanju 20. obletnice društva je namreč Kaučič kot umetniški vodja Zvočnih izvirov pripravil poseben album OBJEMI, ki kot najnovejši v nizu izdaj Kaučičevih zasedb oz. KOMBOV skupaj spleta različne vidike njegovega dolgoletnega dela.

Na desetem albumu so združeni člani formacij KOMBO A, B, C in gostje, ki se podajajo na razširjena glasbena polja interplaya, koloristike in zvočnega ujemanja med improvizacijo in melodijo, ob čemer predstavljajo refleksijo časa, v katerem živimo. Za bobni, tolkali in ostalimi zvočili bodo nastopili Urban Kušar, Žiga Ipavec, Marko Lasič, Vid Drašler, Tomi Novak, Robi Erzetič in Gal Furlan ter Timi Vremec na električnem basu, Jošt Drašler na kontrabasu, Jan Jarni in Anton Lorenzutti na električnih kitarah, Jure Boršič na saksofonih in klarinetu, Eduardo Raon na harfi in vokalistka Elsa Martin (I). Glasba in vodenje sta v režiji Zlatka Kaučiča.

Nastopila bo tudi najnovejša formacija KOMBO D (mlajša šolska sekcija) in predstavila novo izdani album SLAVJE V ČASU GRENKOBE. Nastopili bodo Aljaž Pekeč in Marino Krapež na bobnih, Timi Vremec na električnem basu ter Anton Lorenzutti in Aleš Valentinčič na električni kitari. Vabljeni!


Vstopnina:
10 € (redna cena),
7 € (znižana cena za člane društva Zvočni izviri, abonente, upokojence, študente in dijake)


VIR: KDNG
. . .

Editor

Avtor pri si24.news