Kultura

43. koncertna sezona / 8. koncert

KAROL SZYMANOWSKI KVARTET in KEVIN SPAGNOLO, klarinet Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica | ponedeljek, 6. maj 2024 | ob 20.15

. . .
KAROL SZYMANOWSKI KVARTET in KEVIN SPAGNOLO, klarinet

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica | ponedeljek, 6. maj 2024 | ob 20.15

V ponedeljek, 6. maja 2024, ob 20.15 bodo v okviru zadnjega koncerta 43. sezone novogoriškega Glasbenega abonmaja v Kulturnem domu Nova Gorica nastopili Karol Szymanowski kvartet, ki združuje violinista Agato Szymczewsko in Roberta Kowalskega, violista Volodio Mykytko in violončelista Karola Marianowskega, ter klarinetist Kevin Spagnolo, ki velja za enega najobetavnejših mladih glasbenikov v tem trenutku. Glasbeniki bodo poustvarili program velikanov klasične glasbe, kot so Felix Mendelssohn Bartholdy, Aleksander Glazunov in Wolfgang Amadeus Mozart. Koncert, ki je nastal v sodelovanju z Narodnim domom Maribor, je za abonma in izven. Vstopnina znaša 10 €, 12 € in 17 €. Vabljeni!

V Kulturnem domu Nova Gorica bo v ponedeljek, 6. maja 2024, na sporedu zadnji zmenek 43. koncertne sezone Glasbenega abonmaja. Program osmega koncerta, ki je nastal v sodelovanju z Narodnim domom Maribor, bo oblikovala poljska zasedba Karol Szymanowski Kvartet, ki v skupnem muziciranju druži violinista Agato Szymczewsko in Roberta Kowalskega, violista Volodio Mykytko in violončelista Karola Marianowskega. Kvartet, ki je bil ustanovljen leta 1995 v Varšavi in se je razvil v enega najbolj izjemnih mednarodnih godalnih kvartetov svoje generacije, predstavlja zahtevne programe v popolnem ravnovesju med intelektom in strastjo, kar je osvojilo občinstvo na festivalih in v koncertnih dvoranah po vsej Evropi, Severni in Južni Ameriki, Aziji in Avstraliji. Njihovo muziciranje jim je prineslo številne nagrade in priznanja na velikih mednarodnih tekmovanjih, leta 2007 tudi medaljo časti poljske vlade za zasluge pri vrednotenju poljske kulture. Na novogoriškem odru se jim bo pridružil Kevin Spagnolo, italijanski klarinetist, ki velja za enega najobetavnejših mladih glasbenikov v tem trenutku. Glasbeno javnost je nase opozoril s celo vrsto zmag na mednarodnih tekmovanjih, še prav posebej pa leta 2018, ko je pri rosnih dvaindvajsetih letih zmagal na prestižnem tekmovanju v Ženevi, s čimer se je v zgodovino tekmovanja zapisal kot najmlajši klarinetist med zmagovalci.

Dovolite nam, da ob najavi zadnjega abonmajskega koncerta izkoristimo priložnost iskrene zahvale našim zvestim dragim abonentom, ki nam z vpisom v abonma izkazujejo zaupanje in nas s tem bodrijo pri oblikovanju abonmajske koncertne sezone. Naj se na tem mestu prav tako javno zahvalimo tudi dolgoletni direktorici Pavli Jarc, ki je z vso strastjo, požrtvovalnostjo in ljubeznijo vodila tako ekipo, kot tudi glasbeno programsko shemo novogoriškega hrama kulture. Ob skorajšnjem prenehanju funkcije direktorice Kulturnega doma Nova Gorica ji na tem mestu želimo vse dobro na njeni nadaljnji karierni poti. 

SPORED:

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809—1847):
Godalni kvartet št. 2 v a-molu, op. 13
Adagio – Allegro vivace, Adagio non lento, Intermezzo. Allegretto con moto – Allegro di molto, Presto

Aleksander Glazunov (1865—1936):
Rêverie orientale za klarinet in godalni kvartet

Wolfgang Amadeus Mozart (1756—1791):
Kvintet za klarinet in godalni kvartet v A-duru, KV. 581, »Stadler«
Allegro, Larghetto, Menuetto & Trio I, II, Allegretto con variazioni


VIR: KDNG
. . .

Editor

Avtor pri si24.news