Film

DOKUMENTAREC "PREDSTAVLJAMO SELMO BLAIR" 30. MAJA NA KANALU TLC

Pristen in iskren portret igralke Selme Blair in njenega pogleda na življenje z multiplo sklerozo.

. . .
Pristen in iskren portret igralke Selme Blair in njenega pogleda na življenje z multiplo sklerozo.

Dokumentarni film, ki ga je režirala Rachel Fleit, je iskren in intimen vpogled v leto življenja priznane igralke Selme Blair, potem ko je bila diagnozirana z multiplo sklerozo, avtoimunsko boleznijo, ki nima zdravila. Izjemno oseben portret predstavlja žensko, ki se spopada z boleznijo pa tudi s številnimi izzivi, kot so globoko vsajena družbena prepričanja o tem, kaj je lepota, kaj pomeni invalidnost in kakšno naj bi bilo soočanje s smrtnostjo. Od truda, da bi sprejela, kar se ji je zgodilo, do iskanja občutka pomirjenosti – vse skupaj Selma začini še s svojim karakterističnim humorjem, ki ga ni izgubila niti po diagnozi, ki ji je močno spremenila življenje.

Premierno si dokumentarec gledalci lahko ogledajo 30. maja ob 21.00 na kanalu TLC, prek streaming platforme HBO Max pa je že dostopen.

“Morda sem jaz protagonistka tega filma, toda moje upanje je, da se v njem vidijo vsi in da najdejo nekaj moči in upanja tudi, če niso verjeli, da je to mogoče,” pravi Selma Blair.

“Moja povezanost s Selmo je bila takojšnja. Od prvega pogovora sem razumela, kdo je – je razorožujoča, očaljiva, realna in iskrena,” pa pove režiserka Rachel Fleit. “Od samega začetka sem želela povedati zgodbo o nekom, ki v tem svetu biva drugače. Počaščena sem, da mi je Selma dovolila, da je to njena zgodba.”


VIR: WB
. . .

Editor

Avtor pri si24.news