Splošno

E-COMMERCE JAM: PODELJENE SO NAGRADE ZA NAJBOLJŠE SPLETNE TRGOVCE V REGIJI

Na konferenci E-commerce Jam so v sklopu tekmovanja Web Retailer Award 2023 podelili nagrade za najboljše spletne trgovce v regiji.

. . .
Na konferenci E-commerce Jam so v sklopu tekmovanja Web Retailer Award 2023 podelili nagrade za najboljše spletne trgovce v regiji.

Z več kot desetletno tradicijo so nagrade za spletne trgovce, ki jih organizirajo Ceneje.si, Jeftinije.hr in Idelno.rs - vsi del skupine Heureka, postale največje tekmovanje spletnih trgovin v regiji Adriatic. Letos se je na tekmovanje prijavilo 242 spletnih trgovin iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. V sklopu konference E-commerce Jam so pod pokroviteljstvom dostavne službe DPD podelili 68 nagrad v 14 različnih tekmovalnih kategorijah.

ZMAGOVALCE SO IZBRALI KUPCI IN VODILNI STROKOVNJAKI IZ PANOGE

Prijavljeni spletni trgovci so morali zbrati mnenja svojih dejanskih spletnih kupcev, v naslednjem koraku pa so spletne trgovine ocenjevali na dveh nivojih: zadovoljstvo uporabnikov in tehnična skladnost trgovine z evropskimi standardi za varno spletno nakupovanje. Tri spletne trgovine z najvišjo oceno v vsaki kategoriji so bile uvrščene med finaliste. Najbolje ocenjene spletne trgovine so se uvrstile na seznam trgovin, ki jih je ocenila mednarodna komisija strokovnjakov za spletno prodajo: »Komisija je štela več kot 100 članov, a naloga je bila vseeno težka. Poudariti moram, da so se letošnji spletni trgovci še bolj osredotočili na omogočanje izvrstnih uporabniških izkušnj, kar je bil eden izmed glavnih razlikovalnih faktorjev med tekmovalci. Spletne trgovine, ki so od komisije dobile najvišje ocene, so pokazale trud pri izboljšanju celotne nakupne poti - od trenutka odkrivanja, preko personalizacije do zadovoljitve potreb in pomoči uporabnikom. Takšna nagrada izboljša ugled spletne trgovine, hkrati pa pokaže širšo sliko trendov v industriji spletnega nakupovanja,« je poudarila Ana Lipovšek, strokovnjakinja za UX in analitiko na Ceneje.si in predsednica letošnje strokovne komisije WRA 2023.

MALINCA.SI NAJBOLJŠA V REGIJI

Glavno nagrado za najboljše v regiji je osvojila slovenska spletna trgovina malinca.si, poleg tega pa je podjetje osvojilo še nagradi za spletnega zmagovalca Slovenije in nagrado komisije; Manca Šalehar iz Wolta pa je prejela posebno nagrado za najbolj navdihujočo voditeljico leta.

Ostale nagrade so bile razdeljene glede na državo izvora spletne trgovine. Nagrado občinstva je prejela spletna trgovina conorsadventure.si, nagrado za najboljšega slovenskega spletnega izzivalca je šla v roke spletni trgovini woolf-shop.si, nagrado za najboljšega novica pri nas pa je dobila spletna trgovina vsegrad.si. Najboljše plačilne možnosti v Sloveniji ima spletna trgovina bestway.si, nagrado za najboljšo slovensko aplikacijo spletne trgovine pa ima mimovrste.com. Nagrado za skrb za stranke za slovenski trg nagrada je šla v roke tiskajpoceni.com, najboljšo kreativno kampanjo pa je imela spletna stran bokashiorganko.si.

NAGRADE PO KATEGORIJAH

V kategoriji otroci je zmagala spletna trgovina malizakladi.si, zdravje in lepota spleticna.si, nagrado v kategoriji pohištva je prejela spletna trgovina pohistvo.si. Najboljša spletna trgovina v kategoriji avtomobili je postala gume-pnevmatike.com, za potrošniško tehniko igabiba.si, za modne dodatki irisimo.si, v kategoriji oblačila in obutev pa je zmagala stran woolf-shop.si. Najboljša slovenska spletna trgovina za hrano in pijačo je šla v roke mercator.si, za dom in vrt pa maremico.si. V kategoriji domače živali je zmagala pethomeshop.si, specializirane trgovine in storitve pa svetuzitka.com. Spletna stran Intersport.si je zmagala v kategoriji športa, malinca.si pa v kategoriji zdrava prehrana in prehranska dopolnila. Najboljši slovenski spletni nakupovalni center je shoppster.com.

VIR: MM
. . .

Editor

Avtor pri si24.news