Gospodarstvo

FutureVerse 2024: Prihajajoči dogodek o XR in AI tehnologijah v izobraževanju je pet dni prej že brez prostih mest

Konference FutureVerse, ki jo organizira Tehnološki park Ljubljana skupaj s partnerji v projektu Think XR, 23. aprila 2024 v Kristalni palači, se bo udeležilo več kot 200 ljudi.

. . .
Konference FutureVerse, ki jo organizira Tehnološki park Ljubljana skupaj s partnerji v projektu Think XR, 23. aprila 2024 v Kristalni palači, se bo udeležilo več kot 200 ljudi.

Konferenca združuje nacionalno in zaključno konferenco projekta Think XR in se bo osredotočila na najnovejše dosežke in prihodnost razširjenih resničnosti (XR) ter umetne inteligence (AI) v izobraževanju. Celodnevni dogodek bo združil strokovnjake, učitelje, dijake, študente, politične odločevalce, podjetja in nosilce inovacij, da bodo razpravljali o vplivu in potencialu teh tehnologij na izobraževanje.

Osvetlili bomo ključne teme o razvoju novih tehnologij, vključno z razvojem digitalnih pripomočkov, strategijami za implementacijo novih XR programskih modulov, povečanjem globalne konkurenčnosti z digitalnimi kompetencami in predstavitvijo inovativnih pedagoških pristopov XR akademije.

"Obstoječi šolski sistem se sooča s kritičnim tehnološkim primanjkljajem v obdobju, ko se tehnologija razvija z izjemno hitrostjo. To povzroča naraščajoči razkorak med izobraževalnim sistemom in potrebami gospodarstva, ki posledično prejema neustrezno usposobljene kadre. V luči tega si želimo več sodelovanja med gospodarstvom in izobraževanjem, kjer bi izpostavil kot primer dobre prakse sodelovanje podjetja Unior s Šolskim centrom Slovenske Konjice-Zreče, ki skupaj razvijajo tehnološko napredne izobraževalne programe. Ti programi mladim zagotavljajo bogat nabor znanj, potrebnih za kasnejše uspešno delo v Uniorju," izpostavlja Aleš Pevc, vodja tehnološke pisarne v Tehnološkem parku Ljubljana.

FutureVerse je edinstvena priložnost za vse, ki želijo biti na tekočem z najnovejšimi trendi in inovacijami v tehnologiji ter razumeti, kako lahko te spremembe vplivajo na izobraževalni ekosistem. Na konferenci bo prav tako predstavljena študijska smer Vzporedna resničnost na Fakulteti za aplikativne vede – VIST, ki bo vpeljana v novem študijskem letu z namenom, da bi lahko zadostili naraščajočim potrebam po visoko usposobljenih kadrih, ki bodo lahko sledili izjemno hitremu razvoju virtualnih svetov v povezavi z umetno inteligenco.

Odprto je tudi nacionalno XR in WEB4.0 partnerstvo za skupno prizadevanje, kako lahko tehnologije virtualne resničnosti obogatijo in preoblikujejo sodobno poslovno in izobraževalno okolje. https://think-xr.si/sl/pridruzite-se-xr-in-web4-0-partnerstvu/

Začeli bomo s predstavitvijo rezultatov projekta Think XR, ki raziskuje vpliv tehnologij na učenje. Sledila bo razprava in panel o strategijah za uvajanje teh tehnologij v slovensko šolstvo. Obdelali bomo tudi koncepte pametnih učilnic in šol ter potencial Metaversea kot orodja za učenje. Popoldne bodo na vrsti predstavitve digitalnih orodij za izboljšanje pedagoških pristopov in razprave o prihodnosti izobraževanja z uporabo XR in WEB4.0 tehnologij. Na koncu bomo preučili globalne trende v izobraževanju in razpravljali o vlogi učiteljev v prihodnosti.

Celoten program je na voljo na https://wfvconf.com/program/ 

Partnerji v projektu Think XR:


Sodelujemo skupaj za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo http://www.norwaygrants.si

Projekt Think XR sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 702.596 EUR. Namen projekta je Izobraževanje – krepitev človeških virov s ciljem izboljšanja človeškega kapitala.

Ta dokument je nastal s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino tega dokumenta so odgovorni izključno partnerji projekta Think XR in zanj v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca programa Izobraževanje – krepitev človeških virov«

image004.png 2.91 MB

VIR: Tehnološki Park Ljubljana
. . .

Editor

Avtor pri si24.news