Gospodarstvo

GENT – pomembno zasedanje Svetovne federacije investitorjev ob aktivnem sodelovanju VZMD tudi o MERCATORJU in kršenju sankcij EU ter razlastitvah v Sloveniji

V belgijskem Gentu danes poteka Generalna skupščina Svetovne federacije investitorjev (WFI), kjer med drugim potrjujejo sklepe preteklih zasedanj WFI na Bledu in v Atenah.

. . .
Poleg poročil različnih odborov in nacionalnih združenj, so v teku tudi predstavitve in razprave o vzdržnem investiranju, dejavnikih, ki vplivajo na uvrščenost vrednostnih papirjev, ameriških in globalnih depozitarnih upravičenjih, ki so za evropske državljane najverjetneje izgubljeni v kontekstu sankcij zoper Rusko federacijo, napredku v primeru odškodninskih tožb zoper VOLKSWAGEN, v katere je neposredno vključen tudi VZMD itn. Pomembnega srečanja predstavnikov iz 14 držav se udeležuje tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je kot član že včeraj sodeloval na zasedanju Izvršilnega odbora WFI, ob obeh priložnostih pa med drugim predstavil tudi prizadevanja v primeru MERCATORJA ter kršenje sankcij EU.

Predsednik VZMD je v Gent prispel iz Bruslja, kjer se je udeležil zasedanja Izvršnega odbora Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE) ter srečanja deležnikov, ki ga je pripravil Generalni direktorat za finančno stabilnost, finančne storitve in unijo kapitalskih trgov (FISMA), kjer so predstavniki potrošniških organizacij razpravljali o nastajajoči Strategiji Evropske komisije za male oz. neinstitucionalne vlagatelje. Že sinoči pa se je v gentskem poslovnem klubu Concorde udeležil večernega sprejema, ki ga je pripravil Predsednik WFI, dr. Jean-Pierre Paelinck, zbrane pa je nagovoril Predsednik Evropskega združenja izdajateljev vrednostnih papirjev (EuropeanIssuers), Luc Vansteenkiste, s katerim je mag. Verbič med drugim spregovoril o dolgoletnem uspešnem sodelovanju ter novih skupnih projektih. Dogajanje se bo zaključilo z večernim sprejemom v Kraljevem literarnem klubu Falligan.

PR: VZMD
. . .

Editor

Avtor pri si24.news