Splošno

Glasbenik po duši, reševalec problemov po poslanstvu

Začelo se je pred 17 leti, ko je Tomaž Marc odkril rap. Pri 28-ih letih je za njim 500 pesmi, trije studijski albumi, več kot 100 nastopov in koncertov ter več kot 30 videoposnetkov z lastno glasbo.

. . .
Začelo se je pred 17 leti, ko je Tomaž Marc odkril rap. Pri 28-ih letih je za njim 500 pesmi, trije studijski albumi, več kot 100 nastopov in koncertov ter več kot 30 videoposnetkov z lastno glasbo. Kako se je nekdaj ‘računalniški tehnik’ in ‘košarkaš’ znašel v skupini Petrol, v E3, sta le dve od vprašanj, ki smo jih zastavili mlademu Petrolovcu. Morda ga je zaznamovala kultura rapa, saj je kljub rosnim letom zelo delaven in skromen, a – kot pravi zase – čustven in vesel. »Pa ljubezniv tudi,« doda. Te lastnosti mu zagotovo pomagajo pri njegovem delu priprave pogodb in obračunov, predvsem pa pri reševanju reklamacij. Po poslanstvu, pravi Tomaž v smehu, »sem namreč reševalec problemov«.

Košarka mi je dala disciplino, glasba me je naučila vztrajnosti

Mladi Petrolovec pravi, da je bil zmeraj sramežljiv in zadržan otrok. Kot najstnik se je predal košarki, vse dokler ni spoznal glasbe. »Košarka me je naučila discipline. Skozi glasbo pa sem spoznal odrekanje, graje, pohvale in res počasnega plezanja prek raznih ovir v vseh teh letih,« pravi Marc. »Bolj kot greš navzgor, zahtevnejše postaja,« pojasni.

Čeprav ga je strah neuspeha, ima rad celoten proces ustvarjanja, doseganja ciljev in pot do uspeha. Da je njegovo delovno mesto (reševanje reklamacij in pomoč strankam) res poslanstvo, pa odražajo njegove misli o ljudeh: »Rad imam prijatelje in na sploh dobre in prijazne ljudi.«

Največjo odgovornost čutim do ljudi, službe in sebe

Tomaž Marc je sedaj zaposlen v E3 kot del skupine Petrol


Sedaj je Marc zaposlen v podjetju E3 kot del skupine Petrol. Glasbo ustvarja prek založbe Dallas records in je član video produkcije Production Lair. Povsem pragmatično pove, da je zanj najboljši dogodek rojstvo. »Največja lekcija v življenju je bila, ko sem začel živeti sam in služiti denar,« priznava in dodaja, da se je prav iz tega naučil biti odgovoren do vsega, kar počne, predvsem pa do »ljudi, službe in da, tudi sebe!« Zelo ceni dobre odnose; na prvo mesto po pomembnosti postavlja zdravje, dobro voljo in ljudi, s katerimi se druži. Zanj je življenje dar, »sreča je, da živimo in navdih nam je življenje samo«, pravi Marc.

»Vsem, ki berete te vrstice, svetujem, da uživate življenje, spoštujete ostale ljudi in da svoj prosti čas porabite za stvari, ki vas veselijo, ne glede na to, kar pravijo drugi. Nekateri pravijo, da se enkrat živi, jaz pa pravim, da se enkrat umre. Živi se vsak dan!«, nam polaga na srce Tomaž.


PR: Insights
. . .

Editor

Avtor pri si24.news