Kmetijstvo

IZJAVA OB ZAKLJUČKU 60. AGRE

Ob zaključku letošnjega jubilejnega 60. mednarodnega kmetijsko–živilskega sejma AGRA smo lahko zadovoljni tako z njegovo organizacijo kot tudi izvedbo.

. . .
Po treh letih omejitev zaradi epidemije je tokrat ponovno zaživel kot praznik zemlje, stroke in srca in postavil stvari, ki so povezane s promocijo slovenskega kmetijstva, agroživilstva in podeželja na pravo mesto. 

S polnimi pljuči je zadihal tako po številu razstavljavcev kot obiskovalcev. 1750 razstavljavcev iz 31-ih držav in več kot 100.000 obiskovalcev je dober obet za prihodnost. V okviru sejma smo ocenili preko 1700 izdelkov in podelili blizu 1000 medalj in priznanj z letošnjih 8. mednarodnih ocenjevanj kakovosti, ki so potekala pod njegovim okriljem. Da resno razmišljamo o prihodnosti, smo dokazali tudi s postavitvijo novega prireditvenega paviljona in s pomlajeno ekipo.

Letošnji sejem AGRA si bomo zagotovo zapomnili po obeležbi jubileja na različne načine. Med drugim smo pripravili osrednjo razstavo s prikazom ključnih dogodkov in ljudi, ki so oblikovali njegovo tradicijo. Prejeli smo številne zahvale in pohvale. Med njimi je še posebej dragocena tista, ki jo je ob odprtju sejma AGRA Pomurskemu sejmu podelil predsednik Republike Borut Pahor za 60 let prirejanja sejma AGRA, ki vzpodbuja odličnost, povezovanje in mednarodno sodelovanje v kmetijstvu in živilstvu in skrbi za razvoj slovenskega podeželja. 

Jubilejni sejem AGRA si bomo zapomnili tudi po državi partnerici, Japonski. Njegovo mednarodno razsežnost so potrjevale številne delegacije iz Evropskih in drugih držav. 
Zapomnili si ga bomo po bogatem dodajanju in mednarodnih aktivnostih, ki jih je organiziralo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Vodi ga energična in kompetentna ministrica Irena Šinko, ki je tudi predsednica programskega sveta sejma AGRA.  Sejem so pomembno sooblikovale vse vodilne vladne, strokovne in stanovske organizacije, Zadružna zveza Slovenije, Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije, GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, Kmetijski inštitut, Čebelarska zveza Slovenije … 

Jubilejni sejem AGRA si bomo zapomnili po vsebini, ki zajema vse segmente kmetijstva, ter po prepletanju poslovnosti, strokovnosti, politike in družabnosti. Potrdil je smeri prizadevanja Pomurskega sejma in vseh sodelujočih za bodočnost in dokazal, da bomo skupaj uspešni tudi s prihodnjimi sejmi.

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma

PR: Pomurski sejem
. . .

Editor

Avtor pri si24.news