Tehnologija

Nad odvisnost otrok od zaslonov z ozaveščanjem in zdravimi omejitvami

Vse več staršev se srečuje z izzivi glede uporabe digitalne tehnologije njihovih otrok. Ujamejo se med vsakodnevne borbe in pregovarjanja, ki ne vodijo k cilju, ali pa preprosto dvignejo roke in si rečejo: "se bo že nekako samo uredilo". Ob tem pa se počutijo nemočne, ko obupani gledajo svoje otroke, ki kažejo vse manj interesa za karkoli drugega kot za gledanje v zaslon.

. . .
Izola, 25. april 2024 - Vse več staršev se srečuje z izzivi glede uporabe digitalne tehnologije njihovih otrok. Ujamejo se med vsakodnevne borbe in pregovarjanja, ki ne vodijo k cilju, ali pa preprosto dvignejo roke in si rečejo: "se bo že nekako samo uredilo". Ob tem pa se počutijo nemočne, ko obupani gledajo svoje otroke, ki kažejo vse manj interesa za karkoli drugega kot za gledanje v zaslon. Zato je Anja Horvat Jeromel, magistra družboslovnih znanosti pripravila brezplačni spletni seminar Digital in preprečevanje odvisnosti od zaslonov, ki bo potekal po praznikih 9. maja ob 20h preko Zooma. 

Webinar je namenjen staršem, ki želijo svoje otroke primerno opremiti za izzive resničnega sveta. Pri tem pa ne želijo skrajnosti (uporaba brez omejitev ali popolna prepoved uporabe), ampak uravnoteženost. V življenje svojih otrok želijo spraviti bolj zdrave navade za uporabo teh skrajno zasvojljivih pripomočkov: telefonov, tablic, računalnikov, televizije… In to brez vsakodnevnih kreganj ali nikoli uresničenih groženj. 

Ta brezplačni webinar je nastal kot odgovor na izkušnje Anje Horvat Jeromel pri delu s številnimi otroki in mladostniki na njenih hipnoterapijah. In kot posledica odziva staršev na njenih predavanjih na to temo po vrtcih in šolah. Videla je, da imamo opravka z resno problematiko, ki je vse prej kot nedolžna. 

"Zato je moj cilj opolnomočiti starše, da oblikujejo zdrav odnos med njihovimi otroki in tehnologijo. Verjamem, da lahko z ozaveščanjem, s preprostimi strategijami in prijemi to dosežemo. Nenazadnje imam tudi sama 2 otroka, tako da smo se tudi pri nas doma uspešno soočili s tem in zdrave navade uvedli tudi v prakso. To temo pa sem obdelala tudi v moji knjigi Kvantni kreator," pravi Anja Horvat Jeromel. 

Na seminarju bodo udeleženci med drugim dobili tudi realen vpogled v to zakaj nam tehnologija sploh povzroča toliko težav in kdaj je preveč tehnologije. Izvedeli bodo pomembne dejavnike, s katerimi lahko preprečimo odvisnost od tehnologije. Spoznali bodo trike, kako naučiti otroke digitalne zmernosti. Dobili boda pa tudi nekaj idej za uvajanje zdravih navad za uporabo digitalne tehnologije. In številna druga uporabna orodja.

Udeležba na webinarju je brezplačna, vendar so potrebne predhodne prijave, saj je število mest omejeno. 

O Anji Horvat Jeromel
Anja Horvat Jeromel je magistra družboslovnih znanosti, komunikologinja, predavateljica, certificirana hipnoterapevtka, nekdanja piarovka in novinarka. Je tudi avtorica knjige Kvatni kreator. Že več kot 20 let prek številnih člankov, predavanj, konferenc in dogodkov izobražuje javnost na temo percepcije, prepričanj, komunikacije, propagande, osebne rasti in zdravih navad, informacijske tehnologije.


VIR: Fenomena
. . .

Editor

Avtor pri si24.news