Splošno

Nobantu: ljubezen, ubuntu, radovednost

Nobantu Mpotulo je letošnja osrednja govorka na kongresu coachev in mentorjev v Sloveniji, ki bo potekal 30. maja. Nobantu mi je bila všeč zaradi UBUNTU. Pristop, ki ga globoko in poglobljeno cenim. Nobantu je človeška povezovalka, oseba, ki se povezuje z vsemi živimi bitji.

. . .
Nobantu Mpotulo je letošnja osrednja govorka na kongresu coachev in mentorjev v Sloveniji, ki bo potekal 30. maja. Nobantu mi je bila všeč zaradi UBUNTU. Pristop, ki ga globoko in poglobljeno cenim. Nobantu je človeška povezovalka, oseba, ki se povezuje z vsemi živimi bitji. “Svojo energijo črpam iz pogovorov, ki potekajo čez generacijsko ločnico,” pravi Nobantu. Rada je v naravi, kjer doživlja občutek osredotočenosti, povezanosti in prizemljenosti. Ne verjame v omejitve iz zunanjega sveta ali od znotraj. Njen model coachinga RASEA se razteza od postavljanja in doseganja ciljev do resničnega celostnega sprejemanja strank. Tudi časovne omejitve ne obstajajo. Ko pride do spoznanj, Nobantu vztraja, dokler telo, srce in glava stranke niso v harmoniji. Sveti gral prizadevanj coachev, ne bi rekli? Ozdravila je lastne rane iz časa apartheida in se odprla ranljivosti; tako je pri 50 letih postala ubuntu coach (Nobantu je zdaj stara 61 let!). Eden bolj duhovitih in duhovitih intervjujev, ki sem jih imela (in v katerem sem resnično uživala). Zelo se veselim njene predstavitve 30. maja (več o kongresu).

Piše mag. Natalie Cvikl Postružnik v Navdihni me, ki ga izdajajo v Insights, družbi za odkrivanje in razvoj potencialov d.o.o. na https://navdihni.me/nobantu-ljubezen-ubuntu-radovednost/

VIR: Navdihni.me
. . .

Editor

Avtor pri si24.news