Tehnologija

#OkvirPomoči vabi, da razmišljate izven okvirjev

Po dveh nadvse uspešnih projektih v času pandemije se projekt NLB Skupine #OkvirPomoči začenja tretjič. Tokrat ponuja priložnost podjetjem, ki prednost dajejo trajnostnim idejam.

. . .

Pandemiji in oteženemu poslovanju večine podjetij navkljub, je NLB Skupina zadnja leta namenila ogromno pozornosti trajnostnemu poslovanju v regiji Jugovzhodne Evrope, ki jo razume kot svoj dom in kjer je prisotna s svojimi bančnimi članicami. Zato ni presenečenje, da se z letošnjim projektom #OkvirPomoči osredotoča na podpiranje zelenih idej, ki bodo prinesle napredek, priložnost za razvoj in boljše življenje.

Posamezniki iz naše regije so v preteklosti že osupnili svet. Noordung je pogledal v zvezde in načrtoval prodor v vesolje. Nikola Tesla je svetu poklonil izmenično napetost in postavil osnove sodobne električne energije. Imela sta znanje in drznost, da sta naredila preboj ter dosegla in presegla meje mogočega. Še danes sta zato navdih mnogim in nobenih ovir ni, da se zgodovina ne bi ponovila. Tretji projekt #OkvirPomoči je tako namenjen zanesenjakom in drznim sanjačem, ki jim NLB Skupina želi pomagati, da bi njihove sanje o boljši prihodnosti postale resničnost.

"Naša pozornost je osredotočena na prihodnost te regije, na priložnosti, ki se ji odpirajo in ki jih lahko v NLB Skupini podpremo s svojimi odločitvami in storitvami, torej s svojim delovanjem. Da se s projektom Okvir pomoči tokrat usmerimo v trajnost, je za nas nekaj povsem naravnega," pojasnjuje Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB. "Trajnost v najširšem pomenu besede, torej ne le okoljski vidik, ampak tudi družbeni in upravljavski, smo namreč postavili v središče svojega delovanja. Izjemno ponosni smo na to našo regijo priložnosti, na Jugovzhodno Evropo, in vemo, da ima ogromno ponuditi - od kakovosti življenja, do znanja in inovativnih idej. Poglejte samo, kako drzni in daljnovidni so bili misleci, kot sta na primer Tesla in Noordung. Da bo tako tudi v prihodnje, bomo s projektom Okvir pomoči tokrat iskali trajnostne rešitve za boljši jutri. Ta regija namreč za nas ni le točka na zemljevidu. Tu je naš dom, kjer gradimo svojo prihodnost."

Deset lokalnih finalistov in trije regijski zmagovalci
V NLB Skupini želijo dati priložnost unikatnim in inovativnim idejam, ki rešujejo izzive trajnosti. Zato iščejo projekte, ki prispevajo k doseganju in podpirajo vsaj enega od sedemnajstih ciljev trajnostnega razvoja Organizacije združenih narodov in sledijo smernicam Okvirja trajnostnega razvoja NLB Skupine.
Če imate zelo dobro trajnostno idejo, pri čemer ni nujno, da je že prisotna na trgu s konkretnim trajnostnim izdelkom ali storitvijo, ali če pozitivno, razumljivo in merljivo vplivate na izboljšanje kakovosti življenja, potem se do 22. oktobra prijavite za sodelovanje v projektu #OkvirPomoči. Prijavni obrazec s preprostimi navodili za izpolnjevanje najdete tukaj.

NLB Skupina bo s posebnimi bančnimi ugodnostmi nagradila deset najboljših podjetniških idej iz vsakega trga, kjer posluje, torej iz Slovenije, BiH, Črne gore, Kosova, Severne Makedonije in Srbije. Hkrati bodo finalisti deležni tudi medijske podpore in predstavitve.

Med vsemi pa bo nato v naslednjem krogu strokovna žirija mednarodnih strokovnjakov izbrala tri najboljše regijske zmagovalce, ki na izzive trajnosti, krožnosti in prihodnosti ponujajo najboljše rešitve. Zanje je NLB Skupina pripravila sponzorska sredstva v višini 100.000 evrov. Najboljši projekt bo nagrajen z nagrado v višini 50.000 evrov, drugo uvrščeni projekt s 30.000 evri, tretje uvrščeni pa z 20.000 evri.

Vse o pravilih in pogojih lahko preberete tukaj.

Trajnost eden od stebrov poslovanja NLB Skupine
V NLB Skupini so trajnost svojih odločitev in dejanj umestili v središče poslovanja, saj se zavedajo, da lahko tako vplivajo na kakovost življenja na vseh trgih v regiji, kjer delujejo. NLB se je tudi kot prva banka iz Slovenije zavezala Načelom OZN za odgovorno bančništvo, spomladi letos pa se je pridružila tudi Zavezništvu za podnebno nevtralno bančništvo Združenih narodov (Net Zero Banking Alliance), katerega cilj je uskladitev kreditnih in naložbenih portfeljev z ničelno stopnjo neto emisij do leta 2050 ali prej.

Pozornost NLB Skupine je osredotočena na prihodnost. Zavezani so namreč ustvarjanju boljšega življenja za sedanje in prihodnje generacije.

PR: Sidera
. . .

Editor

Avtor pri si24.news