Gospodarstvo

POMEN IN ČAST RUDARSKEMU POKLICU BOMO PONOVNO IZKAZALI NA 61. SKOKU ČEZ KOŽO

V rudarski stan bomo sprejeli 34 novincev

. . .
(Velenje, 24. 6. 2022) – Premogovnik Velenje, povezana družba Holdinga Slovenske elektrarne in edini še delujoči premogovnik v Sloveniji, je bil vsa leta pomemben in nepogrešljiv steber slovenske energetike. Skupaj s Termoelektrarno Šoštanj je v prvih mesecih leta zagotovil skoraj 40 odstotkov vseh potreb po električni energiji v Sloveniji. Pred nami je praznik rudarjev, ki pa ni samo praznik vseh nas, ki smo neposredno povezani z rudarstvom, ampak je praznik celotne Šaleške doline. Letos ga bomo obeležili v soboto, 2. julija, 2022, ob 18. uri, ko bo na Mestnem stadionu Velenje izveden že 61. Skok čez kožo.
 
Za Premogovnikom Velenje je več kot 147 let odkopavanja premoga. Dan rudarjev, ki ga obeležujemo 3. julija, je za vse, ki smo povezani s premogovništvom, največji praznik. Kot je že običaj, bodo ulice mesta zavzeli v črno uniformo odeti rudarji, ki bodo na Mestnem stadionu Velenje medse sprejeli novince. Tokrat bomo v rudarski stan sprejeli 34 novincev.
 
Do danes smo v Premogovniku Velenje v rudarski stan sprejeli že 3.867 novincev, dijakov rudarske, strojne in elektrosmeri ter v zadnjih letih tudi inženirjev rudarstva in geotehnologije; v soboto, 2. julija, jih bomo še 34.
 
Praznično obarvani dan se bo začel z budnicami Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ob 17. uri se bodo na Titovem trgu v središču Velenja zbrali uniformirani rudarji, od koder bodo ob 17.30 pod vodstvom komandanta parade Borisa Sotlerja krenili proti stadionu, kjer bo potekala slavnostna prireditev. Po prireditvi bo sledilo že tradicionalno družabno srečanje zaposlenih in upokojencev Skupine Premogovnik Velenje.
 
SREČNO!
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje
. . .

Editor

Avtor pri si24.news