Splošno

Posaditev lipe NLB

Z današnjo posaditvijo lipe ob Čebelarskem centru Slovenije na Brdu pri Lukovici sta Čebelarska zveza Slovenije in NLB simbolno pričela dvoletno partnerstvo. NLB in ČZS sta namreč podpisali pogodbo o generalnem sponzorstvu ČZS za leti 2024 in 2025.

. . .
Z današnjo posaditvijo lipe ob Čebelarskem centru Slovenije na Brdu pri Lukovici sta Čebelarska zveza Slovenije in NLB simbolno pričela dvoletno partnerstvo. NLB in ČZS sta namreč podpisali pogodbo o generalnem sponzorstvu ČZS za leti 2024 in 2025. Gre za nadaljevanje lanskoletnega uspešnega sodelovanja, ki sta ga NLB in ČZS sklenili ob 150 obletnici organiziranega čebelarstva na Slovenskem, ko je NLB postala generalni sponzor Čebelarske zveze Slovenije, s čimer je omogočila tudi izvedbo mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev v Ivančni Gorici. 

Boštjan Noč, predsednik ČZS je prisotne na dogodku seznanil o odličnem lanskoletnem sodelovanju z generalnim sponzorjem NLB in ob podpisu nove dvoletne pogodbe o generalnem sponzorstvu dejal: »Veseli nas, da je NLB prepoznala Čebelarsko zvezo Slovenije kot zaupanja vrednega partnerja. Čebelarstvo v Sloveniji je del slovenske identitete in veseli nas, da bomo s pomočjo NLB še krepili naše delo. Čebelarska šola Antona Janše, ki bo v kratkem začela z delovanjem, bo prav zaradi podpore NLB lahko takoj pričela opravljati svoje poslanstvo. Skupaj z NLB bomo skrbeli za sajenje medovitih rastlin, našim osnovnošolcem bomo predstavili povezave med čebelo in varčevanjem, poslovni partnerji NLB pa se bodo posladkali s slovenskim medom. Skratka, sodelovanje ČZS in NLB prehaja v pravo partnerstvo, ki bo krepilo tako ČZS kot NLB. ČZS se vodstvu NLB na čelu z g. Blažem Brodnjakom zahvaljuje, ker je prepoznalo pomen vlaganja v slovensko čebelarstvi in slovensko kmetijstvo.«

Lipo, vrste Henryeva (Tilia henryana) sta ob Čebelarskem centru Slovenije zasadila predsednik ČZS g. Boštjan Noč in vodja korporativnega komuniciranja in družbene odgovornost, ga. Irena Oven, ki je ob tem povedala: 

»V NLB smo ponosni in veseli, da lahko podpremo ČZS, organizacijo, ki je dobro ime Slovenije ponesla v svet in ključno pripomogla z razglasitvi svetovnega dneva čebel, ki ga vsako leto obeležujemo 20. maja. Tako Čebelarska zvezi Slovenije kot NLB si prizadevata za varovanje in ohranjanje kulturne dediščine. NLB na tem področju  pušča pomembne sledi, z Bankariumom, Muzejem bančništva Slovenije, ki deluje v okviru NLB. Poleg tega imamo v NLB s čebelarstvom veliko več skupnega kot se zdi na prvi pogled. Čebela in čebelnjak sta namreč simbola hranilništva in varčevanja. NLB veliko skrb namenja tudi mladim, zato smo veseli, da bodo v okviru partnerstva s ČZS, med drugim organiziran tradicionalni slovenski zajtrk, otroci v osnovni šoli bodo prejeli vstopnico za Bankarium, prav tako pa bomo postavili tudi čebelnjak z dvema panjema.«

VIR: Čebelarska zveza Slovenije
. . .

Editor

Avtor pri si24.news