Splošno

Radio Koper na Pristaniškem dnevu

Najbolj poslušan primorski radio se odpravlja med svoje poslušalce

. . .
Sredin dopoldanski termin, 25. 5. 2022, bo na Radiu Koper praznično obarvan, saj bodo radijci praznovali 73. rojstni dan. Praznovanje pa se bo pričelo že to soboto s Pristaniškim dnevom v Luki Koper, od koder bo ves dan potekal razgiban program.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
19. maj 2022 ob 14:47
Koper, Capodsistria, Radio Koper - MMC RTV SLO
Radio Koper v sredo, 25. 5. 2022, praznuje 73. rojstni dan. Radijci bodo praznovali že to soboto, 21. 5. 2022, ko se bodo pridružili ekipi Luke Koper na Pristaniškem dnevu, od koder bo ves dan potekal program z zanimivimi gosti in glasbenimi nastopi. Obiskovalci bodo lahko prek velikega reportažnega vozila s steklenim studiem pokukali v zakulisje nastajanje radijskega programa.

Voditelji Boštjan Simčič, Mojca Klarič in Anita Urbančič bodo z različnimi sogovorniki spoznavali skrivnosti morja in koprskega pristanišča.

Ob 11.00 radijska ekipa pripravlja tudi mini koncert, na katerem se bosta predstavila glasbenika Aleksander Novak in Gregor Ravnik.



Aleksander Novak, kantavtor.



Gregor Ravnik, tenorist.

Ekipa najbolj poslušanega primorskega radia se tako spet odpravlja na teren, med poslušalce in obiskovalce priljubljenega dogodka, ki vsako leto privabi več tisoč ljudi. Tudi letos bodo številni lahko pokukali v jedro pristaniške dejavnosti in si našo luko ogledali z ladjico, avtubusom ali kar s kolesom.

Na potniškem terminalu jih čakajo tudi možnost ogleda pristanišča z VR očali, spretnostni poligon in delavnice za najmlajše ter predstavitev orjaškega gasilskega vozila Luke Koper z dvižno roko in prebojno konico – edino tovrstno vozilo v Sloveniji. Da bo dogajanje še bolj pestro bo skrbela ekipa Radia Koper, z dobro glasbo in zanimivimi sogovorniki.

Radio Koper – najbolj poslušan radio na Primorskem

Radio Koper je v aprilu 2022 dosegel najvišjo mesečno rast dnevnega dosega v Sloveniji in tako izenačil svoj največji mesečni doseg v zadnjih več kot desetih letih. S tem je postal zopet najbolje poslušan radijski program na Primorskem in deseti najbolje poslušan radijski program v Sloveniji.

Vir: RTV Slovenija iz raziskave Mediana RM, velikost vzorca cca. 4.800 posameznikov, starost: 15-85 let, januar 2018- april 2022

Radio Koper je v letu 2021 prenovil svoj legendarni studio Hendrix in v njem kljub strogim omejitvam pripravil kar 50 glasbenih nastopov najrazličnejših glasbenih zvrsti. Z njimi nadaljujejo tudi letos, vse do rojstnega dne. Poleti pa z glasbo spet selijo na prosto, v koprsko staro mestno jedro, kjer bodo v radijske frekvence lovili nastopajoče na festivalu Poletje z biseri, ki je zdaj že postal stalnica koprskega poletja.


Odprtje prenovljenega Studia Hendrix pospremili primorski glasbeniki
Radio Koper je tudi z modernizacijo največjega glasbenega studia zabeležil rast dosega digitalne javnosti. Spletne vsebine namreč dosegajo vse več ljudi različnih starostnih struktur. Na svoji spletni strani mesečno beležijo prek 30 tisoč obiskov, na platformi YouTube si je v minulem letu glasbene vsebine ogledalo prek 200 tisoč oseb, z objavami na socialnem omrežju Facebook pa so v minulem letu dosegli skoraj 300 tisoč poslušalcev.


. . .

Editor

Avtor pri si24.news