Kozmetika

SKUPINA L'ORÉAL JE PREDSTAVILA MELASYL™, REVOLUCIONARNO SESTAVINO ZA REŠEVANJE TEŽAV S PIGMENTACIJO KOŽE

Skupina L'Oréal je predstavila MelasylTM, revolucionarno molekulo, namenjeno reševanju lokaliziranih pigmentacijskih težav, ki vodijo do starostnih peg ali so posledica vnetnih procesov.

. . .
Ljubljana, 14. marec 2024 – Skupina L'Oréal je predstavila MelasylTM, revolucionarno molekulo, namenjeno reševanju lokaliziranih pigmentacijskih težav, ki vodijo do starostnih peg ali so posledica vnetnih procesov. Polovica udeleženih v pomembni svetovni epidemiološki študiji o pigmentacijskih motnjah navaja, da imajo vsaj eno težavo, povezano s pigmentacijo kože. L'Oréalove formulacije, ki vsebujejo novo zaščiteno sestavino, delujejo celovito na vseh tenih kože, odpravljajo pigmentirane madeže oz. izboljšujejo njihov videz. Melasyl je rezultat 18 let predanih laboratorijskih raziskav in razvoja, ki vključuje 121 znanstvenih študij. Ta inovativna sestavina je že vključena v linije izdelkov La Roche Posay MelaB3, kmalu pa bo prisotna tudi v drugih blagovnih znamkah Skupine, ki se ukvarjajo s problemom hiperpigmentacije, kot sta L'Oréal Paris in Vichy.

"Ker se polovica ljudi sooča s težavami s pigmentacijo kože, tretjina jih poroča o nižji kakovosti življenja, je vpliv vidnih madežev ali brazgotin od aken očitno veliko globlji od same kože," pravi Anne Colonna, globalna vodja naprednih raziskav pri L'Oréal Group. "Melasyl je prva tovrstna sestavina, ki lokalizirane težave s pigmentacijo kože pomaga reševati z dokazano učinkovitostjo in široko razpoložljivostjo. Ljudem bo okrepila samozavest."

Melanin je pigment, čigar količina in porazdelitev omogoča širok spekter tenov kože ljudi. Proizvodnja melanina se po izpostavljenosti soncu povečuje, da tako zaščiti kožne celice. Proizvodnjo melanina lahko motijo številni dejavniki, kar lahko privede do lokaliziranih pigmentacijskih težav kože, kot so starostne pege in brazgotine po vnetjih. Formulacije L'Oréala, ki vsebujejo Malasyl, klinično dokazano učinkovito in varno izboljšujejo videz obstoječih temnih madežev, vključno s trajnimi, ne glede na ten kože.

L'Oréal je že več kot stoletje vodilno podjetje v naprednih znanostih za lepoto, ki je raziskavam pigmentacije kože posvetil 35 let. Melasyl je bil prvič predstavljen na svetovnem kongresu dermatologije v Singapurju leta 2023 poleg prve epidemiološke raziskave pigmentacijskih motenj na svetu, pred kratkim pa so Melasyl predstavili marca letos na letnem srečanju Ameriške akademije za dermatologijo v San Diegu.

O Skupini L'Oréal

L'Oréal, vodilno svetovno podjetje v lepotni industriji, se že 115 let zavzema le za en cilj: izpolnjevanje lepotnih hrepenenj potrošnikov po vsem svetu. Naše poslanstvo, da ustvarjamo lepoto, ki premika svet, določa naš pristop k lepoti kot bistven, vključujoč, etičen, radodaren in zavezan družbeni in okoljski trajnosti. S svojim širokim portfeljem 37 mednarodnih blagovnih znamk in ambicioznimi trajnostnimi zavezami programa »L'Oréal za prihodnost«, ponujamo ljudem po vsem svetu najboljše v smislu kakovosti, učinkovitosti, varnosti, iskrenosti in odgovornosti ter hkrati slavimo lepoto v vsej svoji neskončni raznolikosti. Z več kot 90.000 predanimi zaposlenimi, uravnoteženim geografskim odtisom in prodajo v vseh distribucijskih omrežjih (e-trgovina, množični trg, veleblagovnice, lekarne, parfumerije, frizerski saloni, maloprodaja blagovnih znamk in potovalna maloprodaja), je Skupina leta 2023 ustvarila 41,18 milijarde evrov prodaje. Z 20 raziskovalnimi centri v 11 državah po vsem svetu in predano raziskovalno-inovacijsko ekipo več kot 4.000 znanstvenikov in 6.400 strokovnjakov s področja tehnologije in digitala, je L'Oréal osredotočen na izumljanje prihodnosti lepote in da to, da postane vodilno podjetje na področju tehnologije lepote.  
Za več informacij obiščite https://www.loreal.com/en/mediaroom.


Sledite nam na LinkedIn @L'Oréal  
Sledite nam na Instagram @lorealgroupe 

VIR: Grayling
. . .

Editor

Avtor pri si24.news