Družabno

Spar Slovenija Anini zvezdici podaril 10.000 evrov za družine v stiski

Dobrodelna organizacija Anina zvezdica in Spar Slovenija letos pišeta že enajsto poglavje tradicionalne praznične akcije »Pomagajmo skupaj«.

. . .
Do konca leta lahko kupci v vseh Sparovih trgovinah darujejo hrano z daljšim rokom uporabe za družine v stiski, Spar pa je Anini zvezdici podaril tudi donacijo v vrednosti 10.000 evrov.

Ana Lukner Roljić in Denis Ješe, vodja trgovine Interspar Aleja

V tokratni decembrski akciji »Pomagajmo skupaj«, ki poteka že enajstič zapored, je Spar Slovenija Anino zvezdico podprl z donacijo 10.000 evrov. Polovico donacije so podarili v obliki živilskih izdelkov, iz katerih so prostovoljci Anine zvezdice pripravili več kot 200 paketov hrane za družine v stiski. Preostalih 5.000 evrov pa so za podporo družinam nakazali v finančni obliki, in sicer prek platforme Truhoma, ki razvija inovativne tehnologije za doniranje in prejemanje pomoči na 100 % pregleden in sledljiv način. Več kot 150 družin iz celotne Slovenije je tako prejelo različne pakete pomoči (hrana, higienski pripomočki, izdelki za otroke) direktno na dom.

Spar je k dobrodelnosti ponovno povabil tudi svoje kupce, ki lahko še do konca decembra v vseh Sparovih trgovinah darujejo hrano z daljšim rokom uporabe v označene vozičke Anine zvezdice. Pomoči potrebnim družinam še posebej prav pridejo izdelki, kot so čaj, kava, mleko, moka, olje, kis, namazi, omake, konzervirane jedi, vloženo sadje ali zelenjava, juhe iz vrečke, kosmiči, čokolino, marmelada, med, riž, testenine, polenta, zdrob, ješprenj, sladkarije, slani prigrizki, puding, začimbe, sladkor, sol, pa tudi izdelki za osebno nego in čistila.  


»Iz srca hvala prav vsakemu izmed kupcev, ki je že ali pa še bo podprl tradicionalno dobrodelno akcijo Pomagajmo skupaj. Z Anino zvezdico smo od ustanovitve leta 2010 po zaslugi velikodušnih ljudi in naših predanih prostovoljcev pomagali že več kot 300.000 družinam. Podjetje Spar pa je del naše dobrodelne zgodbe že več kot desetletje, za kar se mu iskreno zahvaljujem,« je hvaležnost kupcem in zadovoljstvo nad dolgoletnim sodelovanjem s Sparom Slovenija izrazila ustanoviteljica Anine zvezdice in Truhome Ana Lukner Roljić.

Poleg tega je Spar Slovenija ob koncu leta z donacijo igrač v sodelovanju s svojimi dobavitelji razveselil otroke v stiski iz društev Palčica Pomagalčica, Jonatan Prijatelj in Zveze prijateljev mladine Slovenije. Z Natureto se je podjetje povezalo tudi v dobrodelni akciji “Dva tisoč obrokov za brezdomce”, Otroški kirurgiji UKC Maribor pa so priskrbeli 120 novih pižam za male bolnike. V letošnjem letu je tako podjetje Spar Slovenija za materialne in finančne donacije skupno ponovno namenilo čez milijon evrov.

VIR: Spar Slovenija
. . .

Editor

Avtor pri si24.news