Kmetijstvo

Torek na 62. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA 2024

V torek je na 62. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA potekala svečana razglasitev in podelitev nagrad jubilejnega 50. Odprtega državnega ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona in 14. Odprtega državnega ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona Bio.

. . .
V torek je na 62. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA potekala svečana razglasitev in podelitev nagrad jubilejnega 50. Odprtega državnega ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona in 14. Odprtega državnega ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona Bio. Na podelitvi smo izvedeli tudi, katera so najvišja priznanja in kdo je postal Vinar leta 2024.

Vsi rezultati jubilejnega ocenjevanja pa so tule.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je imela svoj sejemski dan. Podelili so tudi priznanja S kmetije za vas.

Veliko zanimanja je požel strokovni posvet, Podnebne spremembe in dostop do vode: »Bo kmetijstvo brez namakanja še lahko obstalo?« v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Na voljo vam je celoten posnetek dogodka, pa tudi izjavi ministrice Mateje Čalušić in Andreje Sušnik z Agencije republike Slovenije za okolje.

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij GZS je organizirala strokovni sadjarski posvet in nam poslala sporočilo za javnost. Dodajamo mu še izjavo Marka Babnika iz Sadjarskega društva Slovenije.

Permakulturni center Pomurskega sejma – Povezovalnica podnebnih ciljev (kozolec) je postregel s posvetom: Odgovorno do manj odpadne hrane v vseh fazah verige preskrbe s hrano (Life IP Care4Climate) v organizaciji Ministrstva za okolje, podnebje in energijo. Na dogodku smo posneli izjavi Nataše Kebe z Ministrstva za okolje, podnebje in energijo in Tadeje Kvas Majer, višje sekretarke na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Da na in ob sejmu AGRA ostajamo zvesti tradiciji druženja pa naj vam ob številnih današnjih prijateljskih zdravicah z vrhunskimi vini dokažemo tudi z informacijo o rezultatih Trap tekmovanja za pokal sejma AGRA.

Vse informacije, ki nam jih uspelo zbrati z današnjega dne so v mapi AGRA TOREK, vse dosedanje novinarske informacije o letošnjem sejmu pa v mapi AGRA 2024.

Sreda bo dan slovenskih zadružnikov, prašičerejcev, rejcev drobnice, kmetijsko-živilskega šolstva, zamejskih Slovencev in avstrijske Štajerske.

Vabimo vas, da najboljši trenutek za jutrišnji obisk sejma izberete iz dnevno svežega programa, v katerem so tudi povezave na vabila organizatorjev z več informacijami o posameznih dogodkih.

V spletnem seznamu razstavljavcev poiščite podjetje ali izdelek, ki vas zanima.

Na tej povezavi so sejemski video napovedniki, na tej zvočni napovedniki in tule osrednja novinarska informacija. Vse to in še več informacij boste našli na spletni strani sejma AGRA.

Za ilustracijo prispevkov lahko uporabite galerijo svežih posnetkov fotografa Jureta Zaunekerja. Za video medije pa vam bodo prišle prav video reportaže vsakega sejemskega dne. Od tam jih lahko naložite in prosto uporabljate, današnjega pa si lahko ogledate tudi tule.

Novinarji vljudno vabljeni v novinarsko središče, ki bo delovalo vse sejemske dni in k predhodni akreditaciji.

Veselimo se tradicionalno svežih sejemskih srečanj in vas lepo pozdravljamo, 

PR - Pomurski sejem d.o.o.
. . .

Editor

Avtor pri si24.news