Avtomobilizem

TRIO DOSTAVNIKOV FORD PRO S PLATINASTO NAGRADO ZA VARNOST

Povsem novi kompaktni dostavnik Transit Connect,1,2 izdelek družbe Ford Pro, je po odločitvi neodvisnih strokovnjakov za varnost vozil Euro NCAP prejel platinasto nagrado za varnost.

. . .
Dunton, Velika Britanija, 3. julija 2024 – Povsem novi kompaktni dostavnik Transit Connect,1,2 izdelek družbe Ford Pro, je po odločitvi neodvisnih strokovnjakov za varnost vozil Euro NCAP prejel platinasto nagrado za varnost.
 
To je najvišja možna ocena, vozilo pa jo je osvojilo pri standardiziranem testiranju po najnovejših strogih merilih Euro NCAP.
 
Rezultat modela Transit Connect pomeni, da ima Ford Pro zdaj tri odlično ocenjena dostavna vozila v najnovejši generaciji Transitov – platinasto nagrado za varnost na podlagi najnovejših standardov Euro NCAP 2024 sta osvojila tudi nova modela Transit Custom2,3 in Transit Courier2,4.
 
“Vemo, da številni naši uporabniki preživijo dolge dneve na cesti in pogosto prevažajo težke tovore, zato je varnost zagotovo najpomembnejša. Najnovejši rezultati Euro NCAP kažejo, da se podjetja lahko zanesejo na družbo Ford Pro, ki jim pomaga skrbeti za voznike in tovor ter izpolnjevati zahteve strank, prav tako pa naredi vse, da po delu varno pridejo domov,” je povedal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi.
 
Podpora družbe Ford Pro za varnejše in učinkovitejše delovanje sega veliko dlje od naprednih sistemov za pomoč vozniku, ki so vgrajeni v vozila te znamke. Sistem Ford Pro Telematics6 omogoča svetovanje v kabini in izmenjavo informacij o vožnji, medtem ko lahko opozorila za pametno vzdrževanje FORDLiive Smart Maintenance opozarjajo lastnike na manjše okvare, da jih lahko odpravijo, preden se prelevijo v resnejše težave.
 
# # #
 
1 Ford Transit Connect – homologirani izpusti CO2 po WLTP 127–175 g/km, homologirana poraba goriva po WLTP 4,8–7,7 l/100 km. 
 
2 Navedena poraba goriva/energije, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom po WLTP so določeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.Razpon izpustov CO2 in porabe goriva se lahko razlikuje glede na različice vozila, ki so na voljo na posameznih trgih.
 
3 Ford Transit Custom – homologirani izpusti CO2 po WLTP 178–296 g/km, homologirana poraba goriva po WLTP 6,8–11,3 l/100 km. 
 
4 Ford Transit Courier – homologirani izpusti CO2 po WLTP 137–202 g/km, homologirana poraba goriva po WLTP 5,2–7,7 l/100 km.  
 
5 Funkcije za pomoč vozniku dopolnjujejo in ne nadomeščajo voznikove pozornosti, presoje in potrebe po upravljanju vozila. Prav tako niso nadomestek za varno vožnjo. Glede podrobnosti in omejitev glejte navodila za uporabo vozila.
 
6 Sistem Ford Pro E-Telematics je na voljo na izbranih trgih brezplačno eno leto od datuma začetka garancije, nato pa na podlagi naročnine, če se strinjate s pogoji in določili Fordove pametne mobilnosti, in zagotavlja obsežen nabor funkcij, ki poleg stanja vozila vključujejo lokacijo in prikaz na zemljevidu, vedenje med vožnjo, porabo goriva/energije, možnost uporabe z vozili različnih znamk in spremljevalno aplikacijo za voznike, ki omogoča povezavo z upravitelji voznih parkov. Stranke z voznim parkom se lahko za informacije o teh Fordovih telematskih izdelkih obrnejo na center za upravljanje programske opreme Ford Pro na naslovu softwaresolutions@fordpro.com. Razpoložljivost podatkov je odvisna od podatkovne povezljivosti in dostopa do podatkov o vozilu.
 
 
O družbi Ford Motor Company
Ford, globalna ameriška blagovna znamka, ki je že več kot 100 let vtkana v tkanino Evrope, si prizadeva za svobodo gibanja, ki gre z roko v roki s skrbjo za planet in drug za drugega. Družba s svojim načrtom Ford+ s poslovnimi enotami Model e, Ford Pro in Ford Blue pospešuje evropsko preobrazbo v popolnoma električno in ogljično nevtralno prihodnost do leta 2035. Družba vodi z novimi drznimi električnimi vozili, ki so zasnovana z mislijo na evropske voznike, in z inovacijami na področju storitev, ki pomagajo ljudem pri povezovanju, razvoju skupnosti in uspehu podjetij. Prodaja in servisiranje Fordovih vozil sta zagotovljena na 50 posameznih evropskih trgih, poslovanje pa vključuje tudi družbo Ford Motor Credit Company, oddelek za podporo strankam (Ford Customer Service Division) in 14 proizvodnih obratov (osem v popolni lasti in šest nekonsolidiranih obratov skupnih podjetij) s štirimi centri v Kölnu v Nemčiji, Valencii v Španiji ter v naših skupnih podjetjih v Craiovi v Romuniji in Kocaeliju v Turčiji. Ford zaposluje približno 34.000 ljudi v svojih obratih v popolni lasti in konsolidiranih skupnih podjetjih ter približno 57.000 ljudi, če upoštevamo nekonsolidirana podjetja po Evropi. Več informacij o podjetju, njegovih izdelkih in storitvah družbe Ford Credit lahko preberete na spletni strani corporate.ford.com.
 
VIR: Ford

. . .

Editor

Avtor pri si24.news