Glasba

V objem luških dvigal in zavetje mesta se vrača Simfonija Kopra

V Luko Koper se konec junija vrača Simfonija Kopra, edinstven dogodek, ki bo z glasbenimi melodijami ponovno povezal pristanišče, mesto in kulturo.

. . .
V Luko Koper se konec junija vrača Simfonija Kopra, edinstven dogodek, ki bo z glasbenimi melodijami ponovno povezal pristanišče, mesto in kulturo. Na videz nezdružljivo bo v petek, 30. junija, spojil Orkester Slovenske filharmonije pod taktirko dirigenta Simona Krečiča in ob spremljavi čudovitega glasu Jadranke Juras. 

Sodelovanje med Mestno občino Koper, Luko Koper in Društvom prijateljev glasbe se je začelo že v sklopu prve Simfonije Kopra leta 2019, ko je Orkester Slovenske filharmonije množico obiskovalcev popeljal v glasbene svetove Alda Kumarja, Magnusa Lindberga in Mauricea Ravela. Zaradi odlične kemije in navdušenja tako občinstva kot glasbenikov se je porodila želja po nadaljevanju uspešnega skupnega projekta. 

V petek, 30. junija, ob 20. uri se bo potniški terminal Luke Koper tako znova spremenil v posebno kulturno prizorišče. Obdan s kontejnerji in luškimi dvigali bo pod taktirko dirigenta Simona Krečičazaigral Orkester Slovenske filharmonije, ki združuje najboljše domače glasbenike in izstopajoče tuje instrumentaliste. V zadnjih desetletjih so bogato tradicijo orkestra lahko spoznale tudi najprestižnejše dvorane in odmevni festivali po celem svetu, konec junija pa ga bomo gostili tudi v Kopru. Izjemno igranje orkestra bo s čudovitim glasom dopolnila prepoznavna in aktivna izvajalka tako zabavne kot klasične glasbe, mezzosopranistka Jadranka Juras. 

Skrbno zamišljen program bo kot reka obiskovalke in obiskovalce popeljal na potovanje po Evropi in se v Kopru iztekel v morje. Potovanje bo otvorila simfonična pesnitev Marjana Kozine Bela krajina, nadaljevalo se bo z ljudskimi pesmimi Uroša Kreka in slovanskimi plesi Antonina Dvořáka, zavilo na romansko rapsodijo Georga Enescuja in se zaključilo z dobro poznano Vltavo Bedřicha Smetane. 

Vstopnice za edinstveno doživetje, ki bo pod zvezdnim nebom in luškimi dvigali, tik ob mestnem jedru, povezalo gospodarstvo in kulturo, bodo na voljo na prodajnih mestih Eventim od petka, 12. maja 2023, od 11. ure dalje.

Vir: Mestna občina Koper
. . .

Editor

Avtor pri si24.news