Lokalno

Zasavski podjetniški inkubator kmalu s končno podobo

Občina Trbovlje se s svojimi izvajalci trudi, da v najkrajšem možnem času v polnosti zaživi Zasavski podjetniški inkubator, ki bo obstoječim in novonastalim prodornim podjetjem ...

. . .

... ter inovativnim posameznikom omogočal spodbudno okolje za nastanek novih inovativnih idej, hkrati pa poskrbel, da bodo ta podjetja imela prostor, v katerem bodo skrbela za razvoj.

Spomnimo, Zasavski podjetniški inkubator se gradi na mestu opuščenega in dotrajanega objekta v ekonomsko poslovni coni za stavbo nekdanje Iskre,  zato je odlična lokacija za izobraževanje in pridobitev tehničnih strokovnih znanj. Prejšnji objekt ni bil primeren za načrtovano dejavnost, zato so ga  porušili in zgradili novega.

Vsa dela potekajo v skladu s časovnico

Vsa dela potekajo po načrtih, zato bo ZPI kmalu dobil končno podobo. Gradbeno obrtniška in instalacijska dela so po informacijah vodje nadzora projekta ZPI, Jerice Zidar iz podjetja Degar, v glavnem zaključena. V zimskih mesecih so bila izvedena vsa keramičarska in pleskarska dela, položili so talne vinilne obloge in montirali notranja vrata. Montirana je tudi vsa sanitarna oprema, radiatorji in toplotna postaja, vse notranje in zunanje enote klimatskih naprav in prezračevanja. Prav tako so zaključili s  fino montažo električnih inštalacij objekta. Zaključena so vsa fasaderska dela, izvedena zunanja meteorna kanalizacija ter urejeni vsi komunalni priključki. V naslednjih tednih, ko bodo temperature to dopuščale, bo urejena in asfaltirana tudi okolica objekta.

Trenutno se v delavnicah montira oprema, zgornji pisarniški prostori so zaključeni in pripravljeni za montažo notranje opreme. Pohištvo je v izdelavi in bo montirano v pogodbenem roku. Vloga za uporabno dovoljenje bo vložena do konca aprila.


S pomočjo evropskih sredstev do hitrejšega razvoja regije


Eden glavnih ciljev je spodbujanje regionalnega razvoja, kar je ključnega pomena za nadaljnji razvoj občine in regije. 

Z inkubatorjem bodo pozitivni vplivi vidni predvsem v zmanjšanju brezposelnosti, omogočilo pa se bo tudi ustvarjanje novih podjemov prek zagona in delovanja podjetij, tako obstoječih kot tistih v nastajanju ali na začetku delovanja.

Občina Trbovlje bo vzpostavitvi Zasavskega podjetniškega inkubatorja namenila okoli 2 milijona evrov. Od Evropskega sklada za regionalni razvoj bo prejela približno 1,2 milijona evrov evropskih sredstev in še približno dodatnih 410.000 evrov iz državnega proračuna, kolikor bo prispevala tudi sama.



Naložbo in aktivnosti sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

PR: ZPI
. . .

Editor

Avtor pri si24.news