Šport

Dobrodelni Europarkov kolesarski maraton

Minulo soboto, 27. maja, je na Štajerskem potekal tradicionalni Europarkov kolesarski maraton, ki je tudi to leto združil številne športne navdušence.

. . .
Minulo soboto, 27. maja, je na Štajerskem potekal tradicionalni Europarkov kolesarski maraton, ki je tudi to leto združil številne športne navdušence. Ne le, da so ljubitelji kolesarjenja preživeli prijeten in rekreativno obarvan dan v naravi, kolesarili so tudi za dober namen. Z Europarkovo donacijo v višini 1.000 evrov in prijavninami so skupaj zbrali 1.761 evrov, ki so jih podarili društvu UP-ornik.
 
Na kolo za zdravo telo
Udeleženci Kolesarskega maratona so se podali na tri različno zahtevne kolesarske poti po Mariboru in okolici. Po prihodu v cilj so se podružili ob dobri glasbi, za katero je poskrbel DJ, in izmenjali svoje izkušnje. V trgovini Hervis, v kateri lahko tako rekreativni kot profesionalni kolesarji najdejo najnovejšo opremo in športna oblačila, so v sklopu prireditve pripravili predstavitev zadnjih modelov koles in obiskovalce razveselili s popusti. Zabavni program za vse generacije je vključeval tudi žrebanje privlačnih nagrad. Eden od srečnežev se je tako razveselil novega kolesa Pony. Kot je dejal, je minulo leto svojo ženo učil kolesariti, letos pa sta se že skupaj udeležila Kolesarskega maratona.
 
Štajerska kolesarila za dober namen
Sredstva, zbrana s prijavninami na kolesarski maraton, so v največjem mariborskem nakupovalnem središču namenili društvu UP-ornik, ki pomaga ranljivim skupinam prebivalstva. Donacijo v višini 1.761 EUR je prevzel ustanovitelj in glavni upornik Boris Krabonja: »Iskreno se zahvaljujemo Europarku in vsem udeležencem kolesarskega maratona. Z vašo pomočjo bomo še v večji meri pomagali tistim, ki najbolj potrebujejo našo podporo. Skupaj jim bomo dali novo upanje.« Center managerka Europarka Simona Mandl pa je dodala: »Zahvaljujemo se vsem udeležencem maratona. Vaša podpora je ključna za uspeh tega dogodka, ki ga organiziramo že vrsto let. Skupaj smo dokazali, da se lahko združimo v športnem duhu in hkrati pomagamo tistim, ki potrebujejo našo pomoč. Ponosni smo, da smo del tega dobrodelnega projekta.«

VIR: IPPR
. . .

Editor

Avtor pri si24.news