Tehnologija

FutureVerse 2024: Pionirsko raziskovanje XR in AI tehnologij v izobraževanju

Kristalna palača bo 23. aprila 2024 gostila revolucionarno konferenco FutureVerse v organizaciji Tehnološkega parka Ljubljana in partnerjev. Ta se bo osredotočila na najnovejše dosežke in prihodnost razširjenih resničnosti (XR) ter umetne inteligence (AI) v izobraževanju.

. . .
Kristalna palača bo 23. aprila 2024 gostila revolucionarno konferenco FutureVerse v organizaciji Tehnološkega parka Ljubljana in partnerjev. Ta se bo osredotočila na najnovejše dosežke in prihodnost razširjenih resničnosti (XR) ter umetne inteligence (AI) v izobraževanju. Celodnevni dogodek bo združil strokovnjake, učitelje, študente in politične odločevalce, da bi razpravljali o vplivu in potencialu teh tehnologij na izobraževanje.

Konferenca FutureVerse bo osvetlila ključne teme, vključno z razvojem digitalnih pripomočkov, strategijami za implementacijo novih XR programskih modulov, povečanjem globalne konkurenčnosti z digitalnimi kompetencami in predstavitvijo inovativnih pedagoških pristopov XR akademije. Poseben poudarek bo na ustvarjalnih učnih okoljih (living labs), ki spodbujajo sodelovanje med akademskim svetom in industrijo ter predstavitvi projekta Think XR.

"V času, ko se sprašujemo, zakaj še vedno uporabljamo metode učenja, stare več kot 2.000 let, FutureVerse ponuja vpogled v to, kako AI in XR odpirata vrata v nove dimenzije učenja," pravi Aleš Pevc, vodja tehnološke in digitalne pisarne v Tehnološkem parku Ljubljana. Konferenca je namenjena vsem, ki jih zanima, kako te tehnologije lahko prispevajo k preoblikovanju izobraževalnega sistema in spodbudijo inovativno poučevanje in učenje.

Konferenca FutureVerse je edinstvena priložnost za vse, ki želijo biti na tekočem z najnovejšimi trendi in inovacijami v tehnologiji ter razumeti, kako lahko te spremembe vplivajo na izobraževalni ekosistem. Vsi zainteresirani za udeležbo so vabljeni, da se pridružijo temu pionirskemu dogodku.

Za več informacij o konferenci obiščite https://wfvconf.com/ 
Vabilo na XR zajtrk za predstavnike medijev
V želji, da bi predstavnikom medijske sfere podrobneje predstavili potencial in priložnosti, ki jih ponujajo tehnologije virtualne resničnosti ter njihov vpliv na razvoj in izboljšanje različnih poslovnih segmentov, vas z veseljem vabimo na tehnološki medijski zajtrk. Dogodek bo potekal 3. aprila ob 9.30 uri v prostorih XR LABA v Tehnološkem parku Ljubljana (stavba C, 3. nadstropje).

V okviru srečanja bomo razkrili širok spekter projektov, ki izkoriščajo inovativne tehnologije za ustvarjanje novih rešitev in odpiranje priložnosti na trgu. Posebno pozornost bomo namenili predstavitvi uspešnih podjetij, ki s pomočjo tehnologij virtualne resničnosti krojijo nove trende in odpirajo vrata neizkoriščenim področjem poslovanja. Prav tako boste imeli priložnost iz prve roke izkusiti delovanje očal Apple Vision Pro in Quest 3 ter ostalo visokotehnološko opremo, kar vam bo omogočilo boljše razumevanje potenciala, ki ga te tehnologije prinašajo.

Prestavili bomo novo študijsko smer Vzporedna resničnost na Fakulteti za aplikativne vede – VIST, ki je bo vpeljana v novem študijskem letu z namenom, da bi lahko zadostili naraščajočim potrebam po visoko usposobljenih kadrih, ki bodo lahko sledili izjemno hitremu razvoju virtualnih svetov v povezavi z umetno inteligenco.

Vabimo vas, da se nam pridružite in skupaj raziskujemo, kako lahko tehnologije virtualne resničnosti obogatijo in preoblikujejo sodobno poslovno okolje.

Udeležbo prosim potrdite Elvisi Basailović,

VIR: Tehnološki Park Ljubljana
. . .

Editor

Avtor pri si24.news