Gospodarstvo

Izzivi in priložnosti iraškega energetskega sektorja

Irak je zaradi velikih zalog nafte in plina pomemben akter na svetovnem energetskem trgu. Vendar se njegov energetski sektor sooča z ovirami. Slabša infrastruktura, politična nestabilnost in zapleteni predpisi ustvarjajo zahtevno okolje za nova podjetja.

. . .
Irak je zaradi velikih zalog nafte in plina pomemben akter na svetovnem energetskem trgu. Vendar se njegov energetski sektor sooča z ovirami. Slabša infrastruktura, politična nestabilnost in zapleteni predpisi ustvarjajo zahtevno okolje za nova podjetja.

Kljub tem oviram pa energetski trg predstavlja edinstveno priložnost v času zgodovinskega premika k trajnostni in pametnejši energetski prihodnosti, ne le za Irak, temveč za celoten Bližnji vzhod.

Razumevanje kompleksnosti iraškega trga

Iraq’s energy sector relies heavily on oil and gas. While this offers significant potential, years of neglect and underinvestment have left the infrastructure in urgent need of modernization. Additionally, navigating the regulatory environment can be difficult, with varying rules across different regions. This is where Iskraemeco can help. With over 15 years of experience as a leader in metering solutions and a recognized expert in the Middle East, Iskraemeco brings a deep understanding of the region. This knowledge is crucial when navigating the complexities of the Iraqi market.

Iraški energetski sektor je v veliki meri odvisen od nafte in plina. Čeprav ima ta velik potencial, je zaradi dolgoletnega zanemarjanja in premajhnih vlaganj, infrastruktura nujno potrebna posodobitve. Poleg tega je navigacija po zakonodajnem okolju lahko težavna, saj se predpisi med regijami razlikujejo. S 15 letnimi izkušnjami na Bližnjem vzhodu, v Iskraemecu dobro poznamo to regijo, kar je ključnega pomena pri premagovanju izzivov iraškega trga.

Uporaba pametnih rešitev za trajnostno prihodnost

Kljub številnim izzivom pa iraški energetski sektor prinaša tudi priložnosti za inovativne rešitve. Iskraemecove pametne merilne rešitve za električno energijo, vodo in plin imajo lahko ključno vlogo pri reševanju teh vprašanj. Naše nedavno sodelovanje z iraškim ministrstvom za elektriko, ki zajema Bagdad, severni in osrednji Irak, bo revolucionarno spremenilo upravljanje omrežja in preoblikovalo porabo energije. Naše rešitve za pametno merjenje in programski paket Symbiot ne bodo le izboljšale uporabniške izkušnje, temveč bodo distribucijskim podjetjem omogočili tudi boljše upravljanje energije, kar bo podprlo vladni načrt digitalizacije z namestitvijo 10 milijonov pametnih števcev v obdobju 5 do 10 let.

E-mobilnost: Na poti k bolj zeleni prihodnosti

Iraški razvojni načrt poudarja zmanjšanje odvisnosti od fosilnih goriv in si prizadeva znatno zmanjšati ogljični odtis države.
Hisham Saeed, vodja za iraški trg v Iskraemecu, vidi ogromen potencial za Iskraemecov portfelj e-mobilnosti: “Naša rešitev presega zgolj podporo stabilnemu, pametnemu in dobro vzdrževanemu omrežju. Varuje tudi polnilno infrastrukturo za električna vozila in ponuja enotno plačevanje. Ta kombinacija racionalizira izkušnjo polnjenja električnih vozil, ki je tako bolj priročna in omogoča širšo uporabo električnih avtomobilov. Pametno merjenje in rešitve za e-mobilnost ne pomenijo le boljšega upravljanja električne energije, temveč tudi priložnost za izobraževanje potrošnikov in javnih služb o prednostih pametne rabe energije. S prikazom praktičnih prednosti, kot so prihranki pri stroških, manjša poraba energije in manjše emisije, lahko te tehnologije spodbudijo okolju prijaznejše navade za vse.”

VIR: Iskraemeco
. . .

Editor

Avtor pri si24.news