Kultura

Mladinska knjiga vabi na predstavitev novosti iz uredništva leposlovja za otroke

Pri Mladinski knjigi bomo prvo jesensko meglo in mraz pozdravili z druženjem in pestro bero novih izdaj: tako bomo v četrtek, 6. oktobra, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani

. . .
Spoštovani!
Pri Mladinski knjigi bomo prvo jesensko meglo in mraz pozdravili z druženjem in pestro bero novih izdaj: tako bomo v četrtek, 6. oktobra, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani skupaj z ustvarjalci predstavili tri novosti iz uredništva leposlovja za otroke.
 
 
 
 
Najprej nas bo Goran Vojnović v knjigi Sinica in taščica z ilustracijami Polone Lovšin, svojem prvem delu za otroke, popeljal med ptice na Ljubljanskem barju, ki v hudi stiski, ko so izgubile dom, spoznajo moč sodelovanja in prijateljstva. Druga novost je nadaljevanje priljubljene slikanice pisateljice Gaje Kos in ilustratorke Ane Zavadlav o sosedskem prijateljstvu med lenivci in tapirji z naslovom Nočni obisk, ki otroke povabi v živahno dogajanje sredi noči, ko živali s polno paro pripravljajo rojstnodnevno zabavo. Za konec se bomo družili z Lukom in Markom, naslovnima junakoma zbirke zgodb Luka lovi, Marko miži pisateljice Barbare Hanuš, ki ju otroci že poznajo iz revije Ciciban in iz zbirke Čebelica. Čakajo nas številne nove dogodivščine − upodobili so jih Marta Bartolj, Suzi Bricelj, Maša Kozjek, Polona Lovšin, Igor Šinkovec in Ana Zavadlav.
 
Prisrčno vabljeni!
 
Irena Matko Lukan, urednica otroškega leposlovja,
in Tanja Komadina, likovna urednica

PR: MKZ
. . .

Editor

Avtor pri si24.news