Splošno

Od 6. maja do 2. junija v Celju Mesec športa

Mesec maj bo tudi letos v znamenju športa. Mestna občina Celje in Športna zveza Celje sta skupaj s številnimi celjskimi športnimi društvi pripravili zelo bogat program aktivnosti v sklopu Meseca športa, ki se jih bodo lahko občanke in občani udeležili brezplačno.

. . .
Celje, 17. april 2024 - Mesec maj bo tudi letos v znamenju športa. Mestna občina Celje in Športna zveza Celje sta skupaj s številnimi celjskimi športnimi društvi pripravili zelo bogat program aktivnosti v sklopu Meseca športa, ki se jih bodo lahko občanke in občani udeležili brezplačno. Preizkusili se bodo lahko v kar 26 športnih panogah, na voljo pa bo tudi nekaj promocijskih programov.

Šport ima pomembno vlogo v vsakdanjem življenju občank in občanov Celja. Poleg tega, da spodbuja zdravje, telesno pripravljenost in dobro počutje posameznikov, ustvarja tudi trdne vezi v skupnosti ter krepi vrednote, kot so ekipni duh, delavnost, vztrajnost in spoštovanje. Je ključen gradnik kakovosti življenja, zavezanost Mestne občine Celje k športu pa se ne kaže le v podpori delovanja športnih društev, ampak tudi v aktivnostih spodbujanja zdravega načina življenja vseh naših občank in občanov. V ta namen v Celju vsako leto maj preobrazimo v mesec športnega dogajanja, saj verjamemo v moč športa in telesne aktivnosti kot gonilne sile zdravega življenjskega sloga.

Skupaj s Športno zvezo Celje in številnimi drugimi športnimi društvi bomo prihodnji mesec izvedli bogat program aktivnosti, s katerimi bomo občankam in občanom omogočili, da se brezplačno preizkusijo v kar 26 različnih športnih panogah. Letošnji Mesec športa prinaša precej novih športov, ki bodo še dodatno obogatili dogajanje.

Občankam in občanom bodo tako na voljo tudi nogomet, košarka, tenis, trail tek, hip-hop in ulična vadba v fitnesu na prostem. Po lanski množični obiskanosti se vrača tudi rokomet, za ljubitelje adrenalina pa bosta na voljo gorsko kolesarjenje in jadralno padalstvo. Tekaški navdušenci se boste lahko udeležili tradicionalnega Teka ob Savinji, najmlajši bodo lahko svoje gibalne spretnosti preizkusili na Cicibaniadi, na voljo bodo tudi brezplačne meritve SLOfit. Pri organizaciji Meseca športa smo vključili aktivnosti za vse starostne skupine, pozabili pa nismo niti na ranljive skupine.

Vabljeni, da športamo skupaj!

. . .

Editor

Avtor pri si24.news