Tehnologija

Predstavljena izjemno zmogljiva telefona POCO F4 in POCO X4 GT

Pametna telefona POCO F4 in POCO X4 GT sta paradna konja blagovne znamke POCO

. . .
 
Peking, 23. junij 2022 – POCO, priljubljena blagovna znamka med mladimi tehnološkimi navdušenci, je napovedal globalno razpoložljivost POCO F4 in POCO X4 GT – najnovejših telefonov z najboljšimi nabori čipov v svojem razredu. Napravi sta izjemno zmogljivi in z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo.
 
POCO F4 nudi vse prednosti paradnega pametnega telefona z izjemno učinkovito porabo energije. POCO F4, ki ga poganja vodilni procesor Snapdragon 870, prinaša tej blagovni znamki jedro z največjo frekvenco doslej.
 
POCO X4 GT pa je cenovno ugoden in zmogljiv telefon, optimiziran za učinkovito in bolj gladko delovanje v vseh vidikih igranja iger in zabave. POCO X4 GT je opremljen z naborom čipov MediaTek Dimensity 8100, ki uporabnikom zagotavlja najboljšo energijsko učinkovitost v svojem razredu, hkrati pa dosega nove mejnike v povezavi z zmogljivostjo vodilnega procesorja.
 
»Paradni izdelki POCO so vedno zahtevali najboljše zmogljivosti v svojem razredu na vseh frontah, in ko predstavljamo POCO F4 in POCO X4 GT, smo prepričani, da smo dosegli prav to. Navdušeni smo nad nadaljevanjem te zgodbe z naboroma čipov Snapdragon 870 in MediaTek Dimensity 8100,« je povedal Angus Ng, vodja trženja izdelkov pri POCO Global. »To je pristop, ki uteleša filozofijo blagovne znamke POCO, izpolnjuje najvišje standarde za vrhunsko zabavo in hkrati ohranja konkurenčno ceno.«
 
POCO F4: ekstremna zmogljivost s številnimi prednostmi   
POCO F4 je opremljen z vodilnim naborom čipov Snapdragon 870 in ima 7 nm procesor s podporo 5G [1]. Naprava ima glavno jedro POCO z najvišjo frekvenco, ki deluje pri 3,2 GHz. Procesorska moč POCO F4 ponuja skrajšane čase nalaganja aplikacij, podpira grafično intenzivne igre in omogoča gladko pomikanje po spletnih straneh in aplikacijah. Visoko zmogljivost vzdržuje z nadgradnjo na tehnologijo LiquidCool 2.0 s super veliko hladilno enoto 3.112 mm². Vodilni RAM LPDDR5 in UFS 3.1 ROM POCO F4 omogočata hitrejši dostop do podatkov, kar je odlično za večopravilnost med zahtevnimi aplikacijami.
 
POCO F4 je najtanjši model v liniji POCO doslej. Napravo odlikuje 6,67-palčni zaslon E4 AMOLED in ultra majhen 2,76-milimetrski DotDisplay, ki je eden najmanjših v industriji. Vodilni zaslon ima hitrost osveževanja 120 Hz in hitrost vzorčenja na dotik 360 Hz za manjšo zakasnitev odziva. Z največjo svetlostjo zaslona 1.300
nit POCO F4 zagotavlja, da je vsak trenutek prikazan v svojih idealnih vrednostih glede podrobnosti in kontrasta. Dvojna zvočnika z Dolby Atmos prispevata k poglobljeni izkušnji z zagotavljanjem dinamičnega in kristalno čistega zvoka. Njegova poglobljena uporabniška izkušnja in visokozmogljiva funkcionalnost prispevata k temu, da je najbolj stroškovno učinkovita naprava v smislu ponudbe vsestranske moči med paradnimi konji.
 
Nastavitev trojne zadnje kamere v POCO F4 vključuje prvi dodatek k optični stabilizaciji slike (OIS) na glavni kameri naprave s 64 MP. To zagotavlja jasne in ostre fotografije tudi pri šibki svetlobi, za skoraj popolne digitalne replike posnetih trenutkov. Glavni kameri s 64 MP sta priložena ultra široka kamera z 8 MP in makro kamera z 2 MP. Ta trojni niz skupaj zajame tudi najmanjše podrobnosti. Nastavitev kamere v POCO F4, ki je opremljena s 4K, ima veliko zabavnih in priročnih funkcij, vključno z načinom panoramskega selfija, nočnim načinom, AI Skyscaping 4.0 in AI Erase 2.0.
 
POCO F4 je opremljen s 4.500 mAh (tipsko) baterijo in 67 W turbo polnjenjem, kar pomeni, da potrebuje samo 38 minut, da se napolni do 100 % [2]. S popolnoma napolnjeno baterijo omogoča do 10 ur igranja iger, 21 ur predvajanja videoposnetkov in 119 ur predvajanja glasbe [3]. Naprava uporablja tehnologijo Middle Middle Tab (MMT), metodo hitrega polnjenja, ki povezuje električne tokove v dve razdeljeni smeri za izboljšano hitrost in stabilnost polnjenja ter ohranja najvišjo raven zmogljivosti v daljšem časovnem obdobju.
 
POCO X4 GT: ultimativna naprava za igranje in zabavo  
POCO X4 GT ima nabor čipov MediaTek Dimensity 8100 in napreden 5 nm procesor TSMC, ki uporabnikom omogoča hitro delovanje, hkrati pa ohranja nizko porabo energije in se komaj kaj segreva. POCO X4 GT ima vodilna LPDDR5 RAM in UFS 3.1 ROM, zaradi česar je ta naprava ena izmed najhitrejših glede RAM-a in shranjevanja ter izjemno učinkovita pri igranju iger z visoko frekvenco sličic. Hladilni sistem LiquidCool Technology 2.0 ohranja čip hladen in skrbi za nemoteno delovanje, kar uporabnikom omogoča, da napravo potisnejo do meje.
 
Prvič na napravi POCO je bilo predstavljeno inovativno razmerje LCD zaslona 20,5:9, zaradi česar je naprava udobna za oprijem in enostavna za držanje. S ciljem ponuditi najboljši LCD na trgu prihaja s prvim zaslonom LCD True Display v napravi POCO. Prilagoditev barvne temperature zaslona je odvisna od zunanjih okoljskih svetlobnih pogojev, kar omogoča udobno gledanje. Za odlično izkušnjo gledanja POCO X4 GT omogoča zmanjšanje škodljive modre svetlobe na ravni strojne opreme za do 30 % [4]. POCO X4 GT prinaša milijardo barv in podpira širok barvni razpon DCI-P3 za ostrejše kontraste in bogatejše podrobnosti na zaslonu.
 
POCO X4 GT hitro in varno napolni svojo baterijo s 5.080 mAh (tipsko) s 67 W turbo polnjenjem, ki se napolni do 100 % v samo 46 minutah [5]. Pri 6-minutnem polnjenju se lahko napolni do 25 %, po 30-minutnem pa se bo napolnil do 85 % [6]. S pomočjo tehnologije Middle Middle Tab (MMT) lahko igrate več kot 90 minut s samo 10 minutami polnjenja [7].
 
POCO X4 GT ima vsestransko nastavitev trojne zadnje kamere in stereo zvočnike Dolby Atmos, hkrati pa je na voljo tudi kamera 4K s priročnimi in kul funkcijami, ki uporabnikom pomagajo doseči svoj ustvarjalni potencial. S 64 MP glavno kamero, 8 MP ultra široko kamero in 2 MP makro kamero fotografije zajamejo vsako podrobnost, blizu ali daleč. Za visokokakovostne selfije pa je na voljo sprednja kamera s 16 MP. Z vnaprej nameščenimi 19 odličnimi predlogami za vloge in s funkcijo Osnutki bodo uporabniki lahko snemali in urejali kakovostno vsebino od samega začetka.
 
POCO pa dodaja še eno storitev za POCO F4 in POCO X4 GT. Uporabniki namreč lahko uživajo v vrhunski poprodajni storitvi, ki ponuja enkratno brezplačno popravilo zaslona v prvih 6 mesecih po nakupu.
Z POCO F4 in POCO X4 GT bodo nameščene tudi YouTubove naročniške storitve »YouTube Premium«. Kupci bodo lahko uživali YouTube Premium dva meseca brezplačno. To pomeni dva meseca brez oglasov, gledanja brez internetne povezave in nemotenega dostopa do video in glasbene vsebine na platformi Youtube."
 
Razpoložljivost
 
POCO F4 bo na voljo v treh barvah: Night Black črni, Moonlight Silver srebrni, Nebula Green zeleni. Na voljo bo tudi v dveh različicah: 6 GB + 128 GB in 8 GB + 256 GB.
6 GB + 128 GB: priporočena maloprodajna cena je 399 € prek uradnih prodajnih kanalov.
8 GB + 256 GB: priporočena maloprodajna cena je 449 € prek uradnih prodajnih kanalov.
 
POCO X4 GT bo na voljo v treh barvah: srebrni, črni, modri. Na voljo bo tudi v dveh različicah: 8 GB + 128 GB in 8 GB + 256 GB.
8 GB + 128 GB: priporočena maloprodajna cena je 379 € prek uradnih prodajnih kanalov.
8 GB + 256 GB: priporočena maloprodajna cena je 429 € prek uradnih prodajnih kanalov.
 
*Cena in razpoložljivost se razlikujeta med trgi in prodajnimi kanali. Za razpoložljivost izdelkov in podrobne informacije o prodaji v vaši regiji obiščite po.co.
 
Opombe
[1] Povezljivost 5G se lahko razlikuje glede na razpoložljivost v regiji in podporo lokalnega operaterja.
[2] 4.500 mAh je tipična vrednost. Na podlagi rezultatov testov iz Internal Labs. Dejanska življenjska doba baterije se lahko razlikuje.
[3] Podatki temeljijo na internem testiranju. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo.
[4] Podatki se nanašajo na razmerje 415 – 455 nm v količini modre svetlobe 400 – 500 nm in so izračunani v primerjavi s POCO X3 GT v internem laboratoriju, dejanski rezultat pa se lahko razlikuje.
[5] 5.080 mAh je tipična vrednost. Na podlagi rezultatov testov iz Internal Labs. Dejanska življenjska doba baterije se lahko razlikuje.
[6] Podatki temeljijo na internem testiranju. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo.
[7] Podatki temeljijo na internem testiranju. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo.
 
About POCO
POCO is an independent young brand born out of Xiaomi Corporation. As of now, POCO has entered more than 96 global markets. In 2021 alone, total shipments of POCO smartphones reached 23 million.
Currently, POCO has an independent product, sales, and marketing team, and shares resources from Xiaomi in manufacturing and after-sales. POCO is a consumer technology brand, based on the philosophy of "Everything you need, nothing you don't" with a key focus on its POCO fans' requirements and feedback. It is built on the relentless pursuit of technology which its fans truly need, thus democratizing decision-making and continuous product updates to evolve itself.

PR: Idealia
. . .

Editor

Avtor pri si24.news