Lokalno

Prejeli zlato priznanje Zveze za tehnično kulturo Slovenije

Mestna občina Velenje je prejela zlato priznanje od Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) za izjemen prispevek k uresničevanju poslanstva ZOTKS na področju mladinskega raziskovalnega dela v Šaleški dolini.

. . .
Mestna občina Velenje je prejela zlato priznanje od Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) za izjemen prispevek k uresničevanju poslanstva ZOTKS na področju mladinskega raziskovalnega dela v Šaleški dolini. Tudi v prihodnje bomo podpirali tako gibanje Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije, SAŠA inkubator in druge programe, ki spodbujajo izobraževanje, inovativnost, ustvarjalnost ter podjetnost mladih. Verjamemo v njihov neizmeren potencial in moč, ki jo prinašajo sveže ideje in energija. S podporo tovrstnih vsebin si prizadevamo za trajnostni razvoj naše regije ter za zagotavljanje okolja, ki bo spodbujalo rast in napredek naše skupnosti.
 
Podžupan Mestne občine Velenje Janez Melanšek je včeraj prevzel zlato priznanje Zveze za tehnično kulturo Slovenije, na katerega smo zelo ponosni, saj smo bili nagrajeni za spodbujanje mladinskega raziskovalnega dela v Šaleški dolini.
 
Že od samega začetka, tj. od leta 1983, Mestna občina Velenje skrbi, podpira in sodeluje pri gibanju Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije. S finančno pomočjo in predlogi članov Programskega sveta omogočamo gibanju organizirano izvajanje nalog in skrb za nadarjene učence ter dijake.
Vseskozi spodbujamo raziskovanje, inovativnost, kreativnosti in ustvarjalnost mladih, saj se zelo dobro zavedamo, da so to pomembni temelji za razvoj gospodarstva, podjetništva in tudi lokalne skupnosti.
 
Zadnja leta organiziramo tudi sprejem za prejemnike zlatih priznanj z državnega srečanja ter se na ta način zahvalimo avtorjem in mentorjem za njihov vložen trud. Spodbujamo k odprtosti in iskanju novih rešitev v znanosti, gospodarstvu, ekologiji in tudi na drugih področjih.
Hitre spremembe nas še dodatno spodbujajo k medsebojni povezanosti in sodelovanju, saj le tako lahko izkoristimo vse potenciale in pozitivno vplivamo na rast in razvoj posameznika ter družbe na različnih ravneh.
 
Tudi v prihodnje bomo spodbujali aktivnosti mladih raziskovalcev in podobnih programov, saj se zavedamo pomembnosti njihovega prispevka k razvoju skupnosti. Mladi so prav gotovo gonilo napredka, nosilci svežih idej in perspektiv, ki lahko z drugim pogledom na izzive lažje pridejo do uporabnih rešitev.
 
Prijazen pozdrav

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje  
. . .

Editor

Avtor pri si24.news