Šport

SLOVENSKI ŠPORTNIKI ZNOVA BLESTELI NA SVETOVNI SCENI, IZJEMNI POGAČAR IZSTOPAL V ROŽNATEM DRESU

Slovenski športniki so v preteklih dneh dosegali izjemne uspehe na mednarodnih tekmovanjih, kar z velikim ponosom pozdravlja tudi Olimpijski komite Slovenije. Še posebej smo se veselili izjemnega uspeha Pogačarja, ki je v rožnati majici premikal pomembne mejnike v kolesarstvu.

. . .
Slovenski športniki so v preteklih dneh dosegali izjemne uspehe na mednarodnih tekmovanjih, kar z velikim ponosom pozdravlja tudi Olimpijski komite Slovenije. Še posebej smo se veselili izjemnega uspeha Pogačarja, ki je v rožnati majici premikal pomembne mejnike v kolesarstvu.


Slovenski odbojkarji so na uvodnem turnirju Lige narodov dosegli štiri zaporedne zmage nad Nizozemsko, Francijo, Kanado in Poljsko, kar jih je popeljalo na zgodovinsko peto mesto na svetovni lestvici. To je najvišja uvrstitev slovenskih odbojkarjev doslej.

Slovenska judoistka Kaja Kajzer je na evropskem prvenstvu v Zagrebu v kategoriji do 57 kilogramov osvojila srebrno medaljo. Alja Ponikvar pa je na evropskem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Budimpešti postala mladinska podprvakinja s kiji, kar je prva zgodovinska medalja za Slovenijo v tej kategoriji.

Rajmond Debevec, slovenski olimpijski prvak, je na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v Osijeku v disciplini 300 metrov puška leže postal evropski prvak, z rezultatom 598 krogov pa je še enkrat dokazal svojo vrhunskost.

Rok Ferlan je na atletskem prvenstvu v Izmirju v Turčiji v teku na 400 metrov osvojil naslov balkanskega prvaka s časom 45,69 sekunde, kar je njegov osebni rekord. Na svetovnem pokalu v sprintu na mirnih vodah v Poznanju pa sta Mia Medved in Rok Šmit v finalu mešanih kajakaških dvojcev na 500 metrov osvojila srebrno kolajno.

Tim Toplak je na članskem evropskem prvenstvu v ju-jitsuju v Gelsenkirchnu v kategoriji do 69 kilogramov osvojil zlato medaljo in postal evropski prvak, s čimer je utrdil svoj položaj na svetovni lestvici ter se kvalificiral za svetovne igre 2025.

Matic Ian Guček je na atletskem mitingu v Banski Bystrici zmagal v teku na 400 metrov z ovirami s časom 48,83 sekunde, s čimer je potrdil svoj nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Na atletskem mitingu v Jöhviju pa je Kristjan Čeh v metu diska zasedel drugo mesto z rezultatom 68,60 metra, kar potrjuje njegovo mesto med svetovno elito.

Rožnato obarvan konec tedna in izjemni dosežki onstran Atlantika

Tadej Pogačar je s svojo veličastno predstavo na 107. Dirki po Italiji navdušil svetovno kolesarsko javnost in dvignil pokal neskončnosti. Po šesti etapni zmagi v soboto si je zagotovil skupno zmago z več kot desetimi minutami prednosti, kar je ena največjih razlik v zgodovini dirke. Pogačar je ob tem osvojil tudi seštevek najboljšega v gorskih ciljih. Njegove zmage in nepozabni trenutki, kot je bila gesta na Monte Grappu, ko je plastenko podaril navijaču, so zaznamovali dirko. To je bila njegova 14. zmaga v letu in 77. v karieri, s čimer je odlično sklenil prvi večji cilj sezone.

Izjemni dosežki slovenskih športnikov niso omejeni zgolj na evropska tla. Košarkar Luka Dončić je na tretji tekmi finala Zahoda lige NBA s 33 točkami, 7 skoki, 5 podajami in 5 ukradenimi žogami popeljal Dallas Mavericks do zmage nad Minnesoto. Mavericksi vodijo s 3:0 v zmagah in so le še eno zmago oddaljeni od velikega finala. 

Ti neverjetni dosežki naših športnikov so dokaz njihovega trdega dela, predanosti in talenta. Veselimo se vseh malih in velikih zmag, ki so na poti do njihovih ciljev.  

VIR: OKS
. . .

Editor

Avtor pri si24.news