Splošno

STA novice / Na sojenju Radonjiću znova zaslišali ljubljansko sodnico

Na celjskem sodišču so danes na sojenju bivšemu sodniku ljubljanskega okrožnega sodišča Zvjezdanu Radonjiću znova zaslišali ljubljansko sodnico Andrejo Sedej Grčar, ki toži Radonjića zaradi njegovih trditev o domnevnih pritiskih nanj. Znova je zatrdila, da ni hodila k Radonjiću in ni pritiskala nanj.

. . .
sreda, 29.5.2024
Celje, 29. maja (STA) - Na celjskem sodišču so danes na sojenju bivšemu sodniku ljubljanskega okrožnega sodišča Zvjezdanu Radonjiću znova zaslišali ljubljansko sodnico Andrejo Sedej Grčar, ki toži Radonjića zaradi njegovih trditev o domnevnih pritiskih nanj. Znova je zatrdila, da ni hodila k Radonjiću in ni pritiskala nanj.

Proti Radonjiću, ki je leta 2019 izrekel oprostilno sodbo Milku Noviču na procesu za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, je kazenski postopek stekel zaradi njegovih trditev o pritiskih v zvezi s tem sojenjem. Poleg danes zaslišane Sedej Grčar ga je ovadila tudi ljubljanska tožilka Blanka Žgajnar, očitata mu kaznivo dejanje obrekovanja in razžalitve.
Na današnjem naroku je Sedej Grčar ponovila, da je bila kot dežurna preiskovalna sodnica seznanjena z zadevo Novič, zato je bila formalno izločena iz sodnega postopka. Trditve Radonjića, da je hodila k njemu, je označila za njegove insinuacije. Ocenila je še, da jo je hotel Radonjić diskreditirati na Sodnem svetu, izrek sodbe Noviču pa je bil po njenem mnenju za Radonjića "šov".

Sodni senat je danes zaslišal tudi strojepisnico ljubljanskega okrožnega sodišča Brigito Dopona, ki je povedala, da o omenjenih domnevnih pritiskih na Radonjića ni vedela nič. Prav tako ni opazila nobenega druženja med Sedej Grčar in Radonjićem, ki mu je nosila samo dokumente v podpis, je še dejala.

Zagovornik soproge umorjenega Jamnika, odvetnik Miha Kunič, pa je ocenil, da je Radonjić "čudno" vodil postopek sojenja Noviču. Kot odvetniku mu ni dovolil zastavljati določenih vprašanj in predlagati dokaznih predlogov. O domnevnih pritiskih na Radonjića pa tudi Kunič ni nič vedel oz. je zanje izvedel ob razglasitvi sodbe, je povedal.

Radonjićev zagovornik Franci Matoz je predlagal zaslišanje Novičevega zagovornika Jožeta Hribernika ter soočenje Sedej Grčar in sodnice poročevalke Barbare Zobec. Sodni senat pa je Matozov predlog zavrnil.

Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo 4. julija.

VIR: Tax Fin Lex
. . .

Editor

Avtor pri si24.news