Tehnologija

Telemach Slovenija predstavlja svojo znamko mobilnega 5G telefona

Telemach Slovenija, eno največjih slovenskih telekomunikacijskih podjetij, je svoj spekter ponudbe razširil z mobilnim telefonom lastne znamke – Telemach 5G. Telefon med drugim odlikuje odlično razmerje med cenovno dostopnostjo in kakovostjo.

. . .
Telemach Slovenija, eno največjih slovenskih telekomunikacijskih podjetij, je svoj spekter ponudbe razširil z mobilnim telefonom lastne znamke – Telemach 5G. Telefon med drugim odlikuje odlično razmerje med cenovno dostopnostjo in kakovostjo.

Telemachov 5G mobilni telefon se ponaša z odlično zmogljivostjo in vrhunskim dizajnom. Podpira omrežje 5G in hitrosti do 1 Gbps ter storitev VoLTE. Ima osemjedrni procesor, ki je zasnovan za izboljšanje učinkovitosti večopravilnosti in optimizacijo delovanja aplikacij, 4+4 GB dinamičnega RAM-a, 128 GB notranjega spomina, poganja pa ga Android 13.

Izjemna kamera, osupljiv zaslon

Skladno z vse večjimi pričakovanji uporabnikov in trendi ima dvojno zadnjo kamero 50MP + 2MP AI in sprednjo 5 MP, z obema pa podpira snemanje videa Full HD. Kar 6,52-palčni HD+ zaslon ponuja odlično vidljivost in jasno sliko. Telefon podpira tudi funkcijo NFC za plačila brez gotovine in ima 3-letno jamstvo.

Z baterijo 5000 mAh s pametno tehnologijo za varčevanje z energijo bo aparat brez dodatnega polnjenja lahko deloval ves dan. Podpira dve kartici SIM, vsaka omogoča omrežje 5G.

Pri vstavitvi kartice SIM se na telefon naložijo tudi vnaprej definirane aplikacije iz trgovine Play, in sicer EON TV, naročniški portal Telemach, EON Connect, N1 info in Sportklub.

»Kot vedno smo imeli pri skupini United Group in Telemachu tudi pri odločitvi, da ustvarimo svojo znamko telefona, v mislih naše uporabnike. Z njim smo namreč prav vsem želeli omogočiti izkušnjo 5G, torej omrežje sedanjosti in prihodnosti. Telefon je cenovno dostopen in za svojo ceno ponuja zares veliko, številne značilnosti se zlahka kosajo s telefoni višjega cenovnega razreda,« je novost na današnji novinarski konferenci pospremil predsednik poslovodstva Telemach Slovenija Adrian Ježina.

Poleg telefona so v paket vključeni tudi polnilec, kabel, ovitek in zaščita za steklo.

Video predstavitev si lahko ogledate na povezavi, več si lahko preberete tukaj.

Poudarek na trajnosti in vračanju družbi

Skladno s svojo zavezanostjo k trajnostnemu razvoju ob začetku prodaje telefona pri Telemachu ponujajo možnost nakupa staro za novo. Uporabniki lahko namreč prinesejo svoj obstoječi oziroma star telefon in ga zamenjajo za Telemachov 5G telefon – za 1 evro. Ob vsesplošnem hitrem menjavanju mobilnih telefonov s tem spodbujajo k ponovni uporabi in trajnostnem ravnanju z odpadki. Polna cena telefona je sicer 179 evrov, na Telemachovi spletni strani in prodajnih mestih bo na voljo od jutri, 15. 9. 2023.

Poleg prizadevanj za ohranjanje okolja pa pri Telemachu dajejo tudi velik poudarek vračanju družbi. Ob nedavnih poplavah so se takoj odzvali z deljenjem brezplačnih predplačniških kartic, telefonov ter modemov za mobilni internet v skupni vrednosti več kot 100.000 EUR, vse razpoložljive tehnične ekipe pa so od samega začetka na prizadetih območjih neutrudno ponovno vzpostavljale komunikacije. V podjetju so posebej pomagali še svojim zaposlenim, ki so jih prizadele poplave.

S tem pa pomoči ob avgustovski naravni katastrofi še ni bilo konec. Telemach je doniral tudi 50.000 EUR Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje za pomoč prizadetim na območju Ljubljane ter 60.000 EUR fundaciji Preprosto blizu in nogometni tekmi Zvezde nogometa.

VIR: Računalniške novice
. . .

Editor

Avtor pri si24.news