Družabno

Začenja se nova sezona priljubljenega kviza Joker

Kviz z Mariem Galuničem kmalu spet na televiziji

. . .
Kviz z Mariem Galuničem kmalu spet na televiziji

V soboto, 24. februarja 2024, ob 20.00 si bodo gledalci na TV SLO 1 lahko ogledali prvo oddajo nove sezone kviza Joker. Na poti do glavne nagrade, 20.000 evrov, bodo tekmovalci preizkušali svoje znanje, strategijo in srečo.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
12. februar 2024 ob 10.08
Televizija Slovenija
Za razburljive in napete trenutke bo ob sobotah zvečer ponovno poskrbel Joker. Kot v minulih sezonah, bo tekmovalec moral odgovoriti na dvanajst zanimivih vprašanj, v pomoč pa mu bodo jokerji in sotekmovalec. Vsako vprašanje ima na voljo štiri možne odgovore, a pravilen je samo eden. Odločitve so zmeraj težje, kot se zdi na prvi pogled.



Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Tekmovalce skozi kviz spretno vodi televizijski voditelj Mario Galunič, ki se že veseli novih tekmovalcev in novih snemanj: ''Pogosto me ljudje vprašajo, ali po petih letih in skoraj 200 oddajah še najdem veselje in motivacijo za snemanje kviza. In moj odgovor je vedno enak: Ne morem se naveličati nečesa, kar me vedno znova preseneti in napolni z nemirom. Mislim na zanimive tekmovalce, na vprašanja, ki me pogosto spremljajo še dolgo po snemanju oddaje, predvsem pa na nepredvidljivost, ki je vtkana v značaj Jokerja. Vse to me vedno znova vleče v studio in ko se konča ena tekma, komaj čakam na novo. Upam, da je tako tudi pri gledalcih.''

V kvizu sodelujejo tudi gledalci

V studiu so poleg tekmovalcev navzoči gledalci na tribunah, kar je posebna izkušnja in močno doživetje za vsakogar. Za ogled snemanja oddaje se lahko zainteresirani gledalci prijavijo na spletni strani www.rtvslo.si/tv/razvedrilni/joker/ogled-oddaje in vzdušje kviza bodo lahko doživeli povsem drugače.

Joker doma se seli na družbena omrežja

V Jokerju lahko sodelujejo tudi gledalci pred domačimi zasloni. Spletna igra Joker doma, ki je bila doslej dostopna na spletni strani, bo odslej zaživela v novi podobi in bo na voljo na facebooku in instagramu. Uporabniki enega izmed obeh omenjenih omrežij bodo v kvizu lahko sodelovali v času premiernega predvajanja oddaje, torej ob sobotah med 20.00 in 21.00. Število mest za sodelovanje v tem spletnem kvizu ne bo več omejeno.


Vprašanja se bodo v zgodbah na obeh profilih prikazala v dveh sklopih. Vsak sklop bo vseboval dvanajst (12) vprašanj. Prvi sklop bo objavljen med prvo oglasno prekinitvijo, drugi pa med drugo. Vsi, ki se bodo preizkusili v igri Joker doma, bodo tudi vključeni v žreb za lepe praktične nagrade.

Čas je za enajsto sezono

0 seconds of 0 secondsVolume 90%

 
V desetih sezonah je bilo posnetih 175 oddaj, v katerih se je predstavilo že 189 tekmovalcev. Glavne nagrade pa se je doslej razveselilo šest tekmovalcev. Joker je med najbolj priljubljenimi oddajami Televizije Slovenija, pa tudi med oddajami slovenskih TV-programov, saj so bile prav vse oddaje zadnje sezone najbolje gledane v svojem terminu na slovenskih televizijah. Oddajo v povprečju spremlja 10,3 odstotka ali več kot 196.000 gledalcev, kar predstavlja 25 odstotkov vseh, ki so v času predvajanja kviza bili pred TV-sprejemniki.*

Vabljeni k spremljanju novic na spletni strani, facebooku in instagramu.

* Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost v živo in z zamikom.


. . .

Editor

Avtor pri si24.news