Kultura

ZAŽIVELA JE MULTIMEDIJSKA PLATFORMA BELETRINA DIGITAL

Začela je delovati Beletrinina multimedijska platforma za elektronske in zvočne knjige, filme, podkaste in kakovostno novinarstvo. Obraz spremljajoče komunikacijske akcije je potapljačica Alenka Artnik.

. . .
Začela je delovati Beletrinina multimedijska platforma za elektronske in zvočne knjige, filme, podkaste in kakovostno novinarstvo. Obraz spremljajoče komunikacijske akcije je potapljačica Alenka Artnik.

Kaja Kovič
Novinarka Marketing magazina

V zbirki, ki že danes šteje 5.000 del, so elektronske in zvočne knjige v slovenskem, angleškem in hrvaškem jeziku, kar je ta trenutek največja ponudba na slovenskem trgu. Platforma ponuja tudi širok nabor festivalskih ter drugih domačih in tujih vrhunskih filmov, dokumentarcev ter odmevne serije s slovenskimi podnapisi, tedenske podkaste Ksenije Benedetti, Toneta Kregarja, Valentine Plaskan, Marjane Grčman in drugih ustvarjalcev ter oddaje in novinarske prispevke.

ŠIROK SPEKTER VSEBIN Z GLOBINO

Direktorica založbe Beletrina Alma Čaušević Klemenčič je za MM povedala, da se je ideja za projekt razvila pred dobrimi štirimi leti, in sicer na podlagi številnih izkušenj in mednarodnih partnerstev s področja digitalizacije kulturnih vsebin in vodenja različnih platform in projektov. »Takrat smo namreč začeli raziskovati možnosti, da bi ustvarili platformo, ki bi ponujala širok spekter kulturne ponudbe, ki bi lahko bila konkurenčna in bi, preprosto povedano, ponudila tisto več – vsebine z globino. Posebnost platforme je tudi ta, da so vse vsebine, tudi knjige in filmi, kurirane. Na ta način poleg klasične ponudbe omogočajo naročnikom vedno svež in poglobljen vpogled v aktualne teme človeka in družbe.«

Pri tem je prepričana, da bo platforma s svojim vrhunskim izborom zadovoljila še tako zahtevne okuse in pomembno obogatila slovenski kulturni prostor: »V Sloveniji je prisotna izjemna poplava pretočnih spletnih platform, ki pa velikokrat ponujajo 'lahkotnejše' vsebine in pogosto delujejo zelo nepregledno. Beletrina Digital predstavlja ravno nasprotno, je butični ponudnik skrbno izbranih vsebin za vse tiste, ki si želijo svoj prosti čas preživeti kakovostno.«

CILJ: RAZŠIRITI OBČINSTVO RADOVEDNIH UŽIVALCEV KULTURE

Pri ustvarjanju in razvoju platforme je prišlo do številnih izzivov. Platforma ima namreč izjemno kompleksen poslovni model, saj združuje široko paleto vsebin,  ki so jo pridobili na podlagi sodelovanja z več kot 70 partnerji iz Slovenije in tujine. »Največji izziv pa je zagotovo bil tehnološke narave, saj na trgu ni bilo že razvite tehnološke rešitve, ki bi omogočala ponudbo tako širokega spektra formatov, zato smo jo morali razviti sami. Pri Beletrini Digital uporabniku namreč ponujamo vse na enem mestu, s čimer bralce, gledalce in poslušalce združujemo v enoten segment uporabnikov in uživalcev kulture. S tem skrbimo za razvoj občinstva in prehajanje občinstva od bralcev h gledalcem in poslušalcem. Želimo si, da bi koga, ki do zdaj ni bral, temveč je gledal samo filme in serije, prepričali, da bi morda kaj tudi prebral, in obratno, ter s tem širili občinstvo radovednih uživalcev kulture,« je še dejala Čaušević Klemenčičeva in napovedala, da lahko v kratkem pričakujemo tudi nove elektronske in avdioknjige v angleščini, kinotečne filme in še veliko drugega.

POSEBNOST V SLOVENSKEM IN MEDNARODNEM PROSTORU

Uporabniki lahko do Beletrine Digital dostopajo preko aplikacije, ki deluje na vseh elektronskih napravah, v kratkem bo delovala tudi na bralnikih InkBook, prvih 48 ur pa bo uporaba platforme za vsakega uporabnika brezplačna. »Edinstveno platformo smo na podlagi 25-letnih izkušenj in lastnega znanja razvili s pomočjo tujih partnerjev in studia Trampolin, tako je Beletrina Digital s svojo zasnovo posebnost v slovenskem in mednarodnem prostoru, saj je namenjena široki paleti zahtevnih uporabnikov, ki niso le bralci, temveč tudi poslušalci in gledalci,« je še dodala Alma Čaušević Klemenčič.

V Studiu Trampolin so sodelovanje pri projektu označili za lepo in zanimivo izkušnjo, predvsem pa so zadovoljni, da so skupaj naredili odličen izdelek, ki izstopa v oblikovnem, vsebinskem in tehničnem pogledu, prav tako se veselijo nadaljnjega dela na platformi Beletrini Digital. »Kljub zahtevni medsebojni koordinaciji in povezovanju kompleksnih sistemov smo zelo uživali v delu z vrhunskimi strokovnjaki iz različnih ekip. Projekt smo do konca skupaj pripeljali v odličnem duhu, zato se veselimo prihodnjega sodelovanja,« je za MM povedal Andrija Šulić iz Studia Trampolin.

ALENKA ARTNIK SI Z BELETRINO DELI LJUBEZEN DO GLOBIN

Obraz komunikacijske akcije Beletrine Digital, ki so jo zasnovali v agenciji SHIFT, je Alenka Artnik, rekorderka v potapljanju na vdih, ki je ob tem povedala: »Za sodelovanje z Beletrino Digital sem se odločila, ker si z ustvarjalci nove multimedijske platforme delim ljubezen do globin. Sama jih rada raziskujem na dnu globokih voda, oni pa jih uporabnikom razkrivajo s svojimi vsebinami. Delimo si tudi pogum. Jaz ga potrebujem ob vsakem potopu, njih pa spremlja ob ustvarjanju edinstvene platforme, ki na enem samem mestu združuje poglobljene vsebine različnih žanrov, kar je novost v svetovnem merilu. Delimo pa si seveda tudi izjemno željo po napredku. Moja se odraža v vedno globljem potopu, njihova pa v drznem inoviranju in ustvarjanju vsebin, v katere se bomo z veseljem potopili vsi tisti, ki želimo več.«

VIR: MM
. . .

Editor

Avtor pri si24.news