Kulinarika

1. Festival vin BEST OF ŠTAJERSKA

Na dogodku se bo predstavilo 28 vrhunski vinarjev iz vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija, ki bodo vsak obiskovalcem ponudili po tri najboljša vina iz svoje kleti.

. . .
V torek, 18. aprila 2023 bo od 17. ure naprej v Festivalni dvorani v Ljubljani potekal 

1. Festival štajerskih vin Best of Štajerska.

Na dogodku se bo predstavilo 28 vrhunski vinarjev iz vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija, ki bodo vsak obiskovalcem ponudili po tri najboljša vina iz svoje kleti. Poleg tega boste lahko svoje brbončice razvajali z vrhunsko štajersko kulinariko, ušesa in dušo pa bo ves večer božal izvrsten glasbeni program.

BEST OF ŠTAJERSKA KOT ZAČETEK NOVE ZGODBE

Cilj projekta Best of Štajerska je ustvariti izvrsten tradicionalni dogodek in kanal skupnega komuniciranja štajerskih vinskih in kulinaričnih doživetij ter predstaviti Štajersko Slovenijo kot vrhunsko vinsko destinacijo ter tako privabiti še več domačih in tujih gostov. 

»Dolgo je tlela želja, da se s skupnim nastopom, združeni, Štajerci predstavimo v Ljubljani. S tistim najboljšim, kar prihaja iz vinogradov, ujetih v sonce, kjer se s srčnostjo pridelujejo najboljša vina Štajerske. Štajerske, ki je že iz davne zgodovine veljala za eno izmed najboljših vinskih lokacij,« sta o ideji in začetkih projekta povedala Natalija in Borut Cvetko, pobudnika in organizatorja projekta. 

Skoraj trideset vrhunskih mojstrov te žlahtne kapljice, katerih vinogradi imajo domicil v vinorodnem okolišu Štajerska Slovenija, vam bo tokrat predstavilo vrhunce svojega dela, družinske tradicije generacij in znanja, ki ga srkajo iz vsega sveta. Njihovo poslanstvo je, da ga lahko predstavijo obiskovalcem festivala, ga ponosno natočijo v kozarce in še enkrat več dokažejo, zakaj njihova Štajerska kapljica po pravici sodi v sam vrh. Slovenski, evropski in svetovni.

VINORODNI OKOLIŠ ŠTAJERSKA SLOVENIJA NAJVEČJI V SLOVENIJI

Štajerska Slovenija je največji vinorodni okoliš v Sloveniji in hkrati eden izmed najbolj razgibanih ter slikovitih vinorodnih okolišev, ki obsega več kot 6. 000 hektarjev zelo razgibane pokrajine s strminami v Halozah, terasami v Ljutomersko-Ormoških goricah ter Radgonsko-Kapelskimi goricami, ki se spuščajo v Panonsko nižino. Poleg tega pa kraljuje tu še Maribor, ki se lahko pohvali z vinogradom sredi mesta in najstarejšo trto na svetu – žametovko oziroma modro kavčino, ki ljubitelje vina razveseljuje že več kot štiri stoletja.
Štajerska Slovenija vinskim navdušencem ponuja veliko možnosti za odkrivanje in raziskovanje. Različna tla in mikroklimatski pogoji v različnih podokoliših omogočajo pridelavo različnih vrst vin, ki se ponašajo s svojimi edinstvenimi značilnostmi in okusi. Štajerska Slovenija je zagotovo vredna obiska za vsakogar, ki se želi poglobiti v čudoviti svet vina.

NA FESTIVALU 28 VRHUNSKIH ŠTAJERSKIH VINARJEV

Festival Best of Štajerska bo odlična priložnost za spoznavanje izjemnih štajerskih vin in kulinarike ter za doživetje turističnih atrakcij Štajerske Slovenije. Na dogodku se bo predstavilo 28 vrhunskih vinogradnikov: Radgonske gorice, Hiša vin Emino, Puklavec Family Wines, Vinogradništvo Cvitanič, Vina Fleisinger, Steyer vina, Vina Mramor, Meranovo - FKBV Maribor, Familija Estate, Verus vino, Vino Leber, Vinogradništvo Mulec, Dveri-Pax, Vino Krajnc, Vinarstvo Hafner, Vino Valdhuber, Vina Falot, Vina Maro, Meum Winery, Vino Jarc, Frešer vino, Vinarstvo Toplak, Ptujska klet, Vino Mukenauer, Kobal vina, Vino Kušter ter Vinag 1847 in Zlati Grič.

BREZ ODLIČNE KULINARIKE IN VRHUNSKE GLASBE NE GRE

Del festivala bo seveda tudi Štajerska kulinarika. S svojo pohorsko šunko bo naše brbončice razvajal Filip Flisar, nekdanji svetovni prvak v smučarskem krosu, ki se je po zaključeni karieri lotil prav posebnih poslovnih izzivov in nam tik pred velikonočnimi prazniki letos prestavil svoje odlične Pohorske šunke. Sedaj bodo za pokušino na voljo tudi na našem festivalu in stregel ne bo nihče drug kot sam Filip. 
 Štajersko kulinariko malo drugače pa bodo predstavili kuharski mojstri iz mariborske restavracije Bro'Sis, kjer ustvarjajo neverjetne fuzije okusov iz lokalnih in sezonskih sestavin.
Za glasbeno kuliso večera pa bosta poskrbela Karin Zemljič in Mate Bro iz Dua Okustični.

Festival Best of Štajerska bo zagotovo priložnost za vse, ki si želite spoznati najboljše štajerske vinarje, okusiti njihova vrhunska vina ter uživati v bogati kulturni in kulinarični ponudbi.

Vstopnice na dogodek so na voljo na: https://bit.ly/BoS_vstopnice_Eventim 

VIR: Mediaspeed.net

. . .

Editor

Avtor pri si24.news