Tehnologija

Ali ste vedeli, da je vsak Huawei P60 Pro edinstven?

Ker je večinski trend usmerjen v enobarvna in minimalistično oblikovana ohišja pametnih telefonov, je odmik od konservativnega pogleda in eksperimentiranje z videzom najmanj osvežujoč.

. . .
Ker je večinski trend usmerjen v enobarvna in minimalistično oblikovana ohišja pametnih telefonov, je odmik od konservativnega pogleda in eksperimentiranje z videzom najmanj osvežujoč. Morda je prav zaradi tega Huawei pritegnil tolikšno pozornost z vzorcem rokoko biserne matice, s katerim se ponaša pametni telefon Huawei P60 Pro. Prvič je nekomu uspelo poustvariti enega od najlepših naravnih vzorcev in ga vključiti v sodoben tehnološki izdelek.

Vas morda zanima zakulisje? Od kod navdih zanj in kaj vse je bilo vključeno v ustvarjenje tega nadvse čudovitega vzorca.

Skrivnostna lepota rokokoja

Oblikovalci so navdih našli v spornem, a pomembnem umetniškem gibanju iz začetka osemnajstega stoletja. Rokoko izhaja iz besede »rocaille«, ki opisuje dekorativni baročni slog uporabe miniaturnih predmetov, kot so prodniki, školjke ali kristali, na način, ki tvori nepravilno vizualno igro.

Umetniški slog rokoko se je postopoma razvil in postal dovolj priljubljen, da se je uveljavil še v likovni umetnosti s poudarkom na asimetriji. Tradicijo rokokoja s prevzemom brezčasnih del baročnih mojstrov nadaljuje vodilni pametni telefon Huawei P60 Pro. Njegov ornamentalni videz, mavrični lesk in zapleteni pastelni vrtinci so namreč poklon duhu rokokoja.

Ustvarjanje teksture biserne matice

Tradicionalni biserni vzorec presega modne trende, saj je našel svoje mesto kot brezčasni umetniški izraz. Biser je mogoče najti v stoletni arhitekturi palač in celo v najnovejših, najbolj modnih izdajah luksuznih ročnih ur.

Biserna matica pooseblja brezčasno lepoto, saj školjke v svojih nedrjih skrivajo zaklad. Veliko časa preteče in veliko srečnih naključij je potrebnih, da naredi biser in da ta zasije v svoji naravni teksturi. Ti izjemni izdelki narave se obenem ponašajo z edinstvenim sijajem, ki se spreminja odvisno od kota, pod katerim nanj pada svetloba.

Izkazalo se je, da naravnega postopka ni tako preprosto umetno ponoviti. Oblikovalci podjetja Huawei so preboj dosegli z nenehnimi raziskavami in inovacijami ter združitvijo ročnih obrtniških metod izdelave s sodobnimi tehnikami proizvodnje.

Povezali so se z italijanskim podjetjem, ki uporablja ročne metode za doseganje večplastne strukture podobne biserni. Z razpršitvijo neštetih drobnih struktur po zaslugi spreminjajoče se svetlobe in senc tako poustvari biserni vzorec z bogatimi in toplimi vizualnimi učinki. To pa zahteva bogato notranjo strukturo in določeno debelino materiala.

Sprva oblikovalci niso vedeli, ali je material mogoče uporabiti v zahtevnih izdelkih, kot so pametni telefoni. Ker je plast namenjena oblikovanju površinske teksture izredno tanka, manj kot 0,1 milimetra, kar je le slaba petina ali celo desetina debeline, ki jo zahteva omenjeni material, so oblikovalci morali najti način, kako težavo zaobiti.

Po številnih poskusih jim je uspelo izdelati naravni mineralni biser v prahu in ga združiti z okolju prijaznim acetatom, pridobljenim iz rastlin. Na ta način so poustvarili utripajoč mavrični videz v teksturi biserne matice. Obenem je z ročno izdelanimi mozaiki, vzorci spajanja blokov in gladko spreminjajočim se sijajem nastala tekstura z edinstvenim vzorcem, ki se ne ponavlja.

Vsak pametni telefon je malo drugačen

Naravna lepota prihaja z redom v neredu, pravilnostjo v nepravilnosti in gotovostjo v negotovosti. Cilj inovativnega postopka je bil poustvariti edinstven naravni videz bisera, ne narediti nekakšnega sodobnega umetnega vzorca. Huaweiu je tako uspelo ustvariti povsem novo tehnologijo, ki izhaja iz narave same – obdarjene s sončno svetlobo, morsko vodo in zemljo za rast ter nato naravno oblikovane z nenehno spreminjajočimi se vzorci.

Tako kot je edinstven posameznik in je edinstvena njegova lepota, tudi postopek izdelave biserne matice daje vsakemu pametnemu telefonu Huawei P60 Pro edinstveno in ekskluzivno lepoto. To pomeni, da niso samo poustvarili biserno matico, temveč ta celo posnema njeno naravno nepravilnost in edinstvenost. Vsak kupec torej dobi edinstven pametni telefon, ki v vseh pogledih resnično pripada le njemu in samo njemu.

Razpoložljivost in cene

Huawei P60 Pro je na voljo po priporočeni ceni 1.199 evrov. Poleg telefona P60 Pro je Huawei nedavno predstavil tudi prepogljiv telefon Mate X3 in pametno uro Watch 4.

Za več podrobnosti obiščite spletno stran https://consumer.huawei.com/si/phones/p60-pro/.
VIR: Huawei
. . .

Editor

Avtor pri si24.news