Kultura

Branje je potovanje

vabljeni, da tudi tekom poletja spremljate aktualno dogajanje na Beletrini.

. . .
Drage bralke, dragi bralci,
vabljeni, da tudi tekom poletja spremljate aktualno dogajanje na Beletrini.

Knjiga tedna
To noč bom terjal od tebe tvojo dušo je sedemnajsta pesniška zbirka pesnika, pisatelja in umetnostnega zgodovinarja Miklavža Komelja (1973), ki se sicer podpisuje še pod knjige kratke proze, roman, dramsko pesnitev, znanstveno monografijo in še kaj, obenem pa je prejemnik več nagrad, med drugim Jenkove, Veronikine, Rožančeve in Nagrade Prešernovega sklada. Pričujoča zbirka se gradi okrog simbola križa, ki se pojavlja v mnogoterih oblikah, pomenih in formah, avtor pa enega nariše celo s pomočjo likovne pesmi.

V okviru dvoletnega projekta LITMAG izšla publikacija
Pri Beletrini je izšla strokovna monografija z naslovom LITMAG – Vzhodno-evropske literarne revije 1945 – 2004. V projektu je sodelovalo 8 partnerskih organizacij, muzejev in univerz iz EU, ki so poleg publikacije pripravili tudi potujočo razstavo in predavanja na temo vzhodno-evropskih literarnih revij.

Branje je potovanje
Prosti čas pogosto izkoristimo za obiske sorodnikov, prijateljev in znancev. Ob kavi in kolaču se razvijejo zanimivi pogovori in med seboj delimo delce naših življenj. Kaj pa, če bi lahko šli na obisk k znani osebi in zvedeli njihove zgodbe? V poletno branje vam priporočamo naše biografije. Pester nabor vam je do 31. avgusta 2024 na voljo do 30 % ugodneje.

AirBeletrina X Beletrina Digital
»Najprej je spil kakšen kozarček pozabe po tekmi, potem pa kar že pred tekmo, in nemalokrat je skakal 'pod gasom'.« Legendarni finski skakalec Matti Nykänen je sprožal tako navdušenje kakor zgražanje. »Mož, ki smo ga vsi občudovali in dvomili o njegovih človeških lastnostih … Bil je as, ki je vedno zmagoval in je lahko premagal vsakogar, le sebe ne,« ugotavlja pisatelj Dušan Čater. Življenjsko zgodbo ene največjih legend smučarskih skokov je ubesedil za novo multimedijsko platformo Beletrina Digital, z vami pa jo delimo tudi na AirBeletrini. Priporočamo!


VIR: Beletrina
. . .

Editor

Avtor pri si24.news