Zdravstvo

Dan odprtih vrat Centra za transfuzijsko medicino

v juniju obeležujemo tako 'Dan slovenskega krvodajalstva (4. 6. 2023)' kakor 'Svetovni dan krvodajalstva (14. 6. 2023)'. V ta namen bo, v torek 6. 6. 2023 med 8.00 in 17.00, svoja vrata za javnost odprl tudi Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor

. . .
Spoštovani,
 
v juniju obeležujemo tako 'Dan slovenskega krvodajalstva (4. 6. 2023)' kakor 'Svetovni dan krvodajalstva (14. 6. 2023)'. V ta namen bo, v torek 6. 6. 2023 med 8.00 in 17.00, svoja vrata za javnost odprl tudi Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor, v sodelovanju z Rdečim Križem Slovenije, projektoma Društva študentov medicine Maribor – Epruvetka in Melita ter Fakulteto za zdravstvene vede, Univerze v Mariboru. V omenjenem terminu se bo v prostorih CTM in v parku pred Urgentnim centrom dogajalo, kot sledi.
 
Novinarska konferenca:
Zelenica pred Urgentnim centrom s pričetkom ob 10.00. Govorci bodo prof. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med. (strokovna direktorica UKC Maribor), Bojana Bizjak, dr. med. (predstojnica Centra za transfuzijsko medicino) in Metod Dolinšek (sekretar Območnega združenja Maribor, Rdečega Križa Slovenije). V primeru dežja bo novinarska konferenca potekala v avli kirurške stolpnice (stavba 1, vhod 1C, levo).
 
Predavanja za javnost:
V prostorih Centra za transfuzijsko medicino (stavba 1, vhod 1A, klet) s pričetkom ob 10.30, in sicer 'Predstavitev 70-letnice krvodajalstva RKS' (Rdeči Križ Slovenije), 'Zdrava prehrana' (Klinična dietetičarka UKC Maribor) ter 'Krvodajalstvo' (projekt Epruvetka).
 
Določanje KS, merjenje krvnega sladkorja idr.:
Zdravstveno osebje in študenti medicine bodo med 8.00 in 17.00 mimoidočim po želji opravljali meritve krvnega sladkorja, holesterola, določanje krvne skupine, ter jim nudili informacije na temo krvodajalstva, darovanja organov idr. Stojnice kjer se bodo izvajale navedene aktivnosti bodo na dveh lokacijah - zelenica pred Urgentnim centrom in prostori Centra za transfuzijsko medicino (stavba 1, vhod 1A, klet). V primeru dežja bodo zunanje stojnice prestavljene v avlo kirurške stolpnice (stavba 1, vhod 1C, levo).
 
Vodeni ogled:
Vodeni ogledi za krvodajalce in predstavitev Centra za transfuzijsko medicino bodo potekali med 8.00 in 17.00 po potrebi oz. želji obiskovalcev.
 
VIR: UKC Maribor
. . .

Editor

Avtor pri si24.news