Film

Kanal Viasat Nature najavlja v prvi polovici avgusta 2024

Najave za TV program Viasat Nature v prvi polovici avgusta 2024

. . .
V nadaljevanju delimo najave za TV program Viasat Nature v prvi polovici avgusta 2024.

Levja bratovščina
Premierno od petka, 9. avgusta, ob 20.00
Popeljemo vas na območje Black Rocks v kenijskem rezervatu Maasai Mara, kjer spremljamo zgodbe treh levinj. Vzgojile so 9 mladičkov, ki so bili septembra 2017 stari komaj šest tednov - in skozi obdobje petih let lahko vidimo njihovo odraščanje. Oddaja pripoveduje prepričljivo, poglobljeno zgodbo o vsakdanjem življenju mladih levov in njihovih izzivih med odraščanjem; pa tudi borbe in zmagoslavje levov med bojem za preživetje v pokrajini, ki se nenehno spreminja.
Tematski blok: Četrtki v družbi prazgodovinskih velikanov
Vsak četrtek v avgustu ob 20.00
Pridružite se nam na razburljivem popotovanju skozi čas v oddajah 'Attenborough in pokopališče mamutov', 'Izgubljene zveri: Odkritja', 'Živalska odisejada' in mnogih drugih ter se v naši družbi podajte v svet, v katerem še vedno živijo smrtonosni dinozavri, hodeči kiti in ogromni kosmati mamuti. Predstavljajte si, da se sprehajate med temi velikani in si pobliže oglejte njihovo vsakdanje življenje ... toda nikar se jim preveč ne približajte!
 
Otok makakov
V nedeljo, 11. avgusta, ob 20.00
Dolgorepi makaki so ena najpogostejših vrst divjih živali, ki jih lahko srečamo po mestu v Singapurju. Nekatere, denimo Hill Troop, večino svojega časa preživijo v džungli; medtem pa druge, npr. Street Troop, postajajo vedno bolj meščanske in uživajo v radostih, ki jih ponuja življenje v mestu. Novi alfa opičnjak Hill Troopa je mlad, močan in poln idej - a njegova neizkušenost pri vodenju in nepoznavanje navad urbanega življenja grozi, da bo povzročila tragične posledice. Medtem ima Matnoor, prekaljeni vodja Street Troop, veliko izkušenj, pa tudi nekaj šibkih točk, kot sta nagnjenost k nezdravi hrani in slepo prepričanje, da so mu vsi člani čete neomajno zvesti.
Šepet kopit
V ponedeljek, 12. avgusta, ob 20.00
Ta dokumentarna oddaja govori o netradicionalni in edinstveni reji konj v povsem naravnih razmerah na slovaški planoti, Muránski planini. Spremljamo življenja ljudi, ki skozi vse leto skrbijo za konje. In če je divjina najbolj primerno, pristno okolje za razvoj živali ter njihovih spretnosti, bi to težko trdili za ljudi, ki se ukvarjajo z rejo konj, saj njihovo življenje še zdaleč ni lahko. Kljub temu rejci na prvo mesto postavljajo korist živali in zato svoje udobje zamenjajo za življenje s konji. Gotovo morajo imeti močno motivacijo, saj so se številnim s tem uresničile otroške sanje in prav zato so ti ljudje enako edinstveni kot živali, za katere skrbijo.
Celoten spored v štirih formatih lahko najdete tukaj, več fotografij pa je na voljo tukaj.  
Informacije lahko najdete tudi na spletni in Facebook strani.   
Vabimo vas tudi k spremljanju YouTube kanala.  

PR - GRAYLING
. . .

Editor

Avtor pri si24.news