Kultura

Knjiga meseca junija je roman Dora in Minotaver Slavenke Drakulić

za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem smo povzeli sveže zanimivosti iz Beletrine. Vabljeni k branju.

. . .
Drage bralke in dragi bralci,
za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem smo povzeli sveže zanimivosti iz Beletrine. Vabljeni k branju.

Knjiga tedna
Ste pripravljeni Borisa Kobala spoznati onkraj kultne satirične oddaje TV Poper in afere s plagiatom iz leta 2019? Potem vam v branje priporočamo knjigo 100 km, v kateri so zbrani intervjuji, ki jih je z njim lani opravil pisatelj, pesnik, esejist in glasbeni kritik Davorin Lenko.

Dogodek tedna
Avtorja zgoraj omenjene biografije bosta v sredo, 7. junija 2023, ob 18. uri v Kulturnem domu Gorica v Italiji predstavila svoje delo. Pogovor bo moderiral sodelavec Beletrine Andraž Gombač. Prijazno vabljeni, vstop je prost.

Ugodnost tedna
V juniju smo za knjigo meseca izbrali roman Dora in Minotaver hrvaške pisateljice Slavenke Drakulić. Do 30. junija 2023 ali do razprodaje zaloge vam je na voljo 30 % ugodneje.

Novica tedna
Med 6. in 8. junijem 2023 se bodo v prestolnici Srbije zbrali evropski književniki, predvsem iz držav nekdanje Jugoslavije, ki bodo v okviru 12. Beograjskega festivala evropske književnosti na javnih razpravah obravnavali različna aktualna vprašanja. Med osrednjimi gosti bo tudi naša avtorica Katarina Marinčič. Več o festivalu.

Članek tedna
Obiščite portal AirBeletrina in preberite recenzijo knjige Hudičevi napoji E.T.A. Hoffmanna, ki jo je pripravila Silvija Žnidar. Knjiga, ki jo je v slovenščino prevedel Štefan Vevar, je del III. letnika zbirke Klasična Beletrina.

VIR: Beletrina
. . .

Editor

Avtor pri si24.news