Politika

Niški junaki - izjava za javnost

v zadnjih letih o legitimnih prizadevanjih zdravnikov in medicinskih sester za višje plače neprenehoma poslušamo, kako je glavni cilj v teh prizadevanjih skrb za bolnika, pacienta.

. . .
v zadnjih letih o legitimnih prizadevanjih zdravnikov in medicinskih sester za višje plače neprenehoma poslušamo, kako je glavni cilj v teh prizadevanjih skrb za bolnika, pacienta. 

Vse vlade, posebno pa sedanja zagotavlja dovolj sredstev za krajšanje čakalnih vrst, večjo dostopnost do zdravnika in drugo. Veliko našim članom, ki so vodili gospodarske družbe sicer ni jasno, zakaj se ob zavedanju, da ni možno v kratkem obdobju dobiti novih zdravnikov, medicinskih sester in obdržati drugega izjemno pomembnega podpornega osebja (brez tega pa ni možno organizirati in voditi delo…), nižajo normativi. Na ta način ni možno skrajšati čakalnih vrst. V našem aktivnem delovnem obdobju smo take primere reševali ravno obratno. V teh prizadevanjih je še kar nekaj pomembnih problemov, ki so rešljivi. Pa o tem drugič. 

V tem pismu DeSUS poziva slovenske zdravnike, medicinske sestre in druge, ki so potrebni v procesu zdravljenja, da tudi v Sloveniji izvedejo niški primer – odprejo ambulante in operirajo vsaj en teden kot njihovi kolegi v Nišu. 

Kako to izpeljati, lahko ugotovijo v številnih medijskih člankih, lahko pa se tudi povežejo z njimi. Ta poziv namenjamo vsem slovenskim bolnišnicam, koncesionarjem, zasebnikom, ministru za zdravje, političnim strankam, zastopanim v parlamentu in predsedniku Vlade RS. 

Če boste to izpeljali, vas bomo začeli bolj verjeti, da gre za nas, bolne in potrebne diagnostike. Saj veste, da je najbrž veliko ljudi umrlo, ker niso bili pravočasno zdravljeni, operirani. In to so želeli preprečiti vaši kolegi iz Niša. Res so junaki. Bodite še vi, slovenski junaki. 

Prilagam enega izmed številnih medijskih prispevkov o tem res izjemnem in edinstvenem dejanju, dejanju velikih ljudi…

VIR: DeSUS
. . .

Editor

Avtor pri si24.news