Energetika

Nova mobilna solarna ponjava

Podjetje GoSun je razvilo inovativno rešitev za polnjenje električnih vozil – zložljivo solarno ponjavo, ki se namesti na strešne nosilce avtomobila.

. . .
Podjetje GoSun je razvilo inovativno rešitev za polnjenje električnih vozil – zložljivo solarno ponjavo, ki se namesti na strešne nosilce avtomobila. Polnilna "sončna jadra" lahko v enem dnevu proizvedejo dovolj energije za prevoz približno 50 kilometrov.

Z optimalno uporabo naj bi polnilnice pokrile do 80 odstotkov letne kilometrine povprečnega vozila.
Podjetje GoSun navaja, da njihova naprava vsebuje visoko zmogljive in lahke sončne celice, ki proizvedejo do 1200 vatov energije. Ta količina zadostuje za prevoz do 50 kilometrov na dan, odvisno od vozila, njegove porabe in terena. Po njihovih ocenah lahko z optimalno uporabo pokrijejo do 80 odstotkov letne kilometrine povprečnega vozila. Z naraščajočim prehodom posameznikov in podjetij na električna vozila narašča tudi potreba po dostopni in priročni polnilni infrastrukturi. To je še posebej pomembno za polnjenje na delovnem mestu ali med potovanji. GoSun si prizadeva za razvoj trajnostnih transportnih rešitev, ki podpirajo širšo uporabo električnih vozil.

Polnilna naprava je zaščitena pred krajo
Ena glavnih prednosti solarnega polnilnika GoSun EV Solar Charger je njegova enostavna namestitev. Sistem je trpežen in odporen na vremenske vplive, kar zagotavlja dolgotrajno uporabo. Njegova aerodinamična oblika zmanjšuje zračni upor med vožnjo, kar povečuje učinkovitost vozila. Poleg tega je opremljen z varnostnimi funkcijami, ki preprečujejo krajo. GoSun zatrjuje, da njihova tehnologija omogoča dodatnih 50 kilometrov dnevnega prevoza na elektriko, kar bistveno izboljšuje uporabnost tako popolnoma električnih vozil kot tudi priključnih hibridov. Z naraščajočo potrebo po trajnostnih transportnih rešitvah je tako GoSun s svojo zložljivo solarno ponjavo naredil pomemben korak naprej. Ta inovativna naprava ne samo da povečuje avtonomijo električnih vozil, ampak tudi spodbuja uporabo obnovljivih virov energije v vsakdanjem življenju. S tem prispevajo k zmanjšanju odvisnosti od fosilnih goriv in spodbujajo trajnostno mobilnost.

VIR - https://www.nas-stik.si/
. . .

Editor

Avtor pri si24.news