Film

Podzemna mesta z Donom Wildmanom avgusta premierno na programu Viasat History

Odkrijte skrivnosti, zakopane pod zemljo

. . .
Program Viasat History vabi gledalce na razburljivo potovanje s priznanim pustolovcem Donom Wildmanom, ki v zadnji sezoni serije Podzemna mesta potuje po Ameriki, Hrvaški, Mehiki in Turčiji. Ta očarljiva serija, ki bo premierno predvajana 1. avgusta ob 21.00, razkriva skrite, pogosto pozabljene podzemne strukture, ki so imele ključno vlogo v zgodovini človeštva. Oddaja združuje najsodobnejšo tehnologijo, kot sta 3D kartiranje in georadar, z zgodovinskimi raziskavami in raziskovanjem na terenu, pri čemer razkriva podzemna čudesa in gledalce popelje na virtualni ogled starodavnih katakomb, skrivnih vojaških bunkerjev in velikih podzemnih mest, za katera večina ljudi sploh ni vedela, da obstajajo.


Vsaka epizoda ponuja edinstven pogled na to, kako so različne civilizacije uporabljale podzemne prostore za različne namene, od zavetja in obrambe do čaščenja in pokopavanja, medtem ko Wildman raziskuje večno vprašanje: Kaj se je tu dogajalo? V najnovejši, 4. sezoni serije Podzemna mesta Wildman gledalce popelje na izjemno potovanje pod površje Zemlje, kjer raziskuje skrita območja in odkriva skrivnosti iz preteklosti. Poda se globoko pod starodavne ruševine in raziskuje resnično usodo mogočnega imperija Majev, pod Velikimi jezeri se potaplja v poplavljene jame in išče dokaze o skrivnostni družbi, kjer so živeli prvi prebivalci Amerike. Z uporabo pionirske tehnologije kartiranja Don razkrije smrtonosne, neznane prostore, ki se skrivajo pod ameriškimi mesti, in odkriva strogo zaupne vojaške in vladne predore s tajnimi tehnologijami, s katerimi je mogoče zgraditi celotna podzemna mesta. V Turčiji raziskuje ogromna podzemna mesta, v katerih se je morda nahajala prva civilizacija na Zemlji, in sledi 10.000 Aztekom, ki so po begu iz Mehike skrivnostno izginili. Spusti se v utrdbo templjarjev v Turčiji in raziskuje teorijo, ki to skrivno družbo povezuje z ameriškimi ustanovnimi očeti, ter razkrije resnično zgodbo o strašni kraljici piratov, ki se je uprla rimskemu imperiju, ko raziskuje novo odkrite ruševine in jame na Hrvaškem.


Vsaka epizoda te osemdelne serije gledalce popelje v preteklost, Wildman pa s svojim strokovnim vodenjem in nalezljivo radovednostjo oživlja zgodovino. Serija Podzemna mesta bo na sporedu ob četrtkih ob 21.00 na programu Viasat History, in sicer od 1. avgusta dalje.

PR - GRAYLING

. . .

Editor

Avtor pri si24.news