Lokalno

Prenova standarda ISO 9001 v podjetju PLP

V podjetju PLP, lesna industrija, hčerinski družbi Premogovnika Velenje, se s certifikatom ISO 9001, s katerim v podjetju že 25 let vpeljujejo kakovost, ponašajo že od leta 1999.

. . .
V podjetju PLP, lesna industrija, hčerinski družbi Premogovnika Velenje, se s certifikatom ISO 9001, s katerim v podjetju že 25 let vpeljujejo kakovost, ponašajo že od leta 1999. ISO 9001 je mednarodno priznan standard vodenja poslovanja, ki temelji na izpolnjevanju vnaprej določenih, poenotenih kriterijev z namenom zagotavljanja ustrezne ravni kakovosti izdelkov ali storitev. Certifikat ISO 9001 je še posebej pomemben za sodelovanje na javnih razpisih in natečajih v tujini.
 
“V vseh teh letih smo sledili zahtevam standarda in se vztrajno posvečali izboljšavam ter kakovosti izdelkov in storitev,” je povedal direktor podjetja PLP, lesna industrija, Damjan Lesnjak. “V letošnjem letu smo v podjetju pristopili k celoviti prenovi potrebne sistemske dokumentacije. Le-to smo posodobili in jo hkrati strnili v bolj pregledno obliko, ki omogoča tudi lažjo dostopnost in nadzor nad dokumenti. Posodobili smo poslovnik vodenja kakovosti, dokumente v zvezi z organizacijskimi predpisi, navodila, sezname, postopke in obrazce. To je pomemben korak za družbo PLP, saj s tem odražamo zavezanost k trajnostnemu kakovostnemu upravljanju podjetja.”
 
Poleg 25-letnega delovanja podjetja v skladu s certifikatom ISO 9001 se v podjetju ponašajo tudi s certifikatoma FSC in SURE. Namen certifikacije v skladu s standardi FSC je podpiranje odgovornega ravnanja z gozdovi na svetovni ravni. Certifikat SURE pa proizvajalcem pomaga pri prevzemu odgovornosti in zmanjšanju okoljskih tveganj ter emisij toplogrednih plinov, zagotavlja trajnostno rabo zemljišč in proizvaja ter prodaja trajnostne izdelke.
 
“V podjetju načrtujemo še pridobitev certifikata CE, ki nam bo omogočil označevanje in razvrščanje konstrukcijskih izdelkov. S tem bi si razširili prodajne možnosti tudi do proizvajalcev lesenih stavb,” je še povedal direktor družbe PLP Damjan Lesnjak. 
 
Foto: Tadeja Jegrišnik

Služba za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje

. . .

Editor

Avtor pri si24.news