Film

Program Viasat Nature praznuje Svetovni dan oceanov

Serija popolnoma novih osupljivih dokumentarnih filmov, ki vas bodo popeljali globoko v naše oceane, od Atlantika do Pacifika – vsako nedeljo v juniju

. . .
Serija popolnoma novih osupljivih dokumentarnih filmov, ki vas bodo popeljali globoko v naše oceane, od Atlantika do Pacifika – vsako nedeljo v juniju

Ljubljana, 30. maj 2023 - Oceani prekrivajo večino našega planeta, vendar so do zdaj raziskali le majhen del njihovih voda. Kljub naši popolni odvisnosti od njih in v primerjavi s samim obsegom oceanov, prejemajo le delček naše pozornosti in zanimanja. Toda to se spreminja in v ta namen so Združeni narodi 8. junij razglasili za Svetovni dan oceanov in tako spodbudili ljudi po svetu, da oceane postavijo na prvo mesto. Viasat Nature se bo temu osveščanju pridružil vsako nedeljo s posebnim programom, posvečenim našim oceanom in njihovemu okolju. 

Praznovanje Svetovnega dneva oceanov se bo pričelo v nedeljo, 4. junija, in sicer s popolnoma novo, premierno prikazano serijo Atlantik: Eno leto v divjini, ki bo na sporedu vsako nedeljo ob 14.00. Serija v štirih delih raziskuje Atlantski ocean – ogromen, divji in neprizanesljiv – ki se razteza od Antarktike na jugu do Arktike na severu in obeh Amerik na zahodu do Afrike in Evrope na vzhodu. Od 4. junija dalje bo na sporedu Veliki koralni greben, in sicer ob 14.45. Gre za dokumentarec, v katerem ekipa morskih raziskovalcev preučuje življenje na grebenu ter vključuje osupljive posnetke drstenja koral, razmnoževanja rib ter ptic in želv, ki prihajajo na otoke, da bi gnezdile. Ob 15.40 bomo predvajali dokumentarni film Atlantik – najbolj divji ocean na Zemlji, v katerem bomo raziskovali tokove, globine in podnebne ekstreme, ki jih povzroča to veličastno vodno telo. Neskončna modrina, ki bo na sporedu ob 16.35, nam približa nekatere najbolj neverjetne morske živali na svetu – vključno z modrimi kiti, kiti grbavci, morskimi sloni, delfini, morskimi vidrami in velikimi belimi morskimi psi.

Ob nedeljah, posvečenih oceanom, bo program Viasat Nature od 11. junija dalje, ob 14.45, predvajal posebne tematske oddaje, ki vključujejo serijo Planet morskih psov. V tej tridelni seriji se združijo vodilni znanstveniki za morske pse, da bi odkrili skrivnosti največjega plenilca na Zemlji; serija prikazuje na novo odkrite vrste, ekstremne lokacije in vedenje, ki je bilo zabeleženo šele nedavno. Ob 16.40 bo na sporedu dokumentarni film Pacifik, ki bo posvečen globinam odprtega morja – ogromnim prostranstvom oceana, ki prekriva polovico našega planeta. Raziščite plitve vode in največji koralni greben na svetu. Povzpnite se po klifih, plažah in rtih pacifiških obal in se potopite v mračne globine z velikookimi, zobatimi in prozornimi prebivalci morskih globin. Reševalci divjega Pacifika, šestdelna akcijska serija, ki se odvija na prelepi kanadski pacifiški obali, prikazuje skupino veterinarjev in tehnikov, ki svoja življenja posvetijo reševanju divjih morskih sesalcev in njihovi osvoboditvi, pa bo na sporedu v nedeljo od 11. junija ob 18.30. 

Viasat Nature praznuje Svetovni dan oceanov vsako nedeljo v juniju.

VIR: Grayling
. . .

Editor

Avtor pri si24.news