Turizem

Vrhunsko senzorično doživetje v Julijskih Alpah – ko ekskluzivni digitalni spominek postane edinstveno doživetje Slovenije

anes se je zaključil tridnevni dogodek, kjer so predstavniki 15ih tujih uglednih medijev, lastniki ekskluzivnega NFT digitalnega spominka, le-tega vnovčili kot vstopnico za edinstveno doživetje Julijskih Alp.

. . .
31. maj 2023 – Danes se je zaključil tridnevni dogodek, kjer so predstavniki 15ih tujih uglednih medijev, lastniki ekskluzivnega NFT digitalnega spominka, le-tega vnovčili kot vstopnico za edinstveno doživetje Julijskih Alp. Projekt je nastal v sodelovanju Slovenske turistične organizacije (STO) in Skupnostjo Julijskih Alp.Med 29. in 31. majem so imetniki posebnih NFT-jev iz zbirke Vrhunska senzorična pustolovščina v Julijskih Alpah , iz prve roke izkusili vrednost NFT tako, da so jih uporabili kot vstopnico za edinstven in neponovljiv dogodek, ki je združil digitalni spominek in vstopnico z dejansko izkušnjo v Sloveniji. Imetniki NFT-jev so novinarji uglednih tujih medijev iz Velike Britanije, Italije, Nemčije in Švice, ob tem tudi  iz Slovenije ter predstavnik Web3 skupnosti.The Ultimate Julian Alps Sensory Adventure je edinstven, neponovljivi dogodek v sklopu katerega smo izdali zbirko 15 edinstvenih NFT, ki so ekskluzivni digitalni spominek in hkrati veljajo tudi kot vstopnica.

Projekt je rezultat inovativnega pristopa k promociji slovenskega turizma in premošča vrzel med digitalnimi sredstvi in oprijemljivo analogno vrednostjo. Projekt na inovativen način, z vključevanjem napredne tehnologije, izpostavlja pomen odgovornega odnosa do narave z opozarjanjem na problematiko izginjajočih rastlinskih in živalskih vrst v Juliskih Alpah, kot sta alpska možina in divji petelin. STO in Julijske Alpe so tako opozorile na dejstvo, da je bistvo usmerjanja prihodnosti planeta v  smer zavedanja o usodni povezanosti narave in človeka.Povezava digitalnega spominka z doživetjem v destinaciji, prepoznani po izstopajoče spoštljivem odnosu do okolja, je navdušila novinarje prepoznanih tujih medijev. Novinarji so se v okviru tridnevnega programa udeležili tudi Mednarodnega festivala alpskega cvetja, spoznali zgodbe, ki pripovedujejo dejstva o pomenu ohranjanja ravnovesja v naravi in biodiverzitete ter krhkosti ekosistemov in ter pomena iskanja trajnostnih rešitev ter odgovornih potovanj in turizma. Seznanili so se s prizadevanji destinacije za trajnosten, odgovoren in vključujoč razvoj. Senzorično doživetje je hkrati tudi odgovor in spomnik na to, da si je v življenju treba vzeti čas, se prepustiti in doživeti okolje skozi vsa čutila. V sklopu dogodka se je odvila tudi posebna večerja z Michelinovim chefom Urošem Štefelinom.

Več informacij najdete v medijskem središču STO.

VIR: STO
. . .

Editor

Avtor pri si24.news