Avtomobilizem

N Vision 74

Hyundai je prvič v zgodovini znamke sodeloval na prestižnem tekmovanju Concorso d'Eleganza Villa d'Este, kjer je razstavil svoj N Vision 74, visokozmogljiv "potujoči laboratorij" znamke Hyundai N.

. . .
Hyundai je prvič v zgodovini znamke sodeloval na prestižnem tekmovanju Concorso d'Eleganza Villa d'Este, kjer je razstavil svoj N Vision 74, visokozmogljiv "potujoči laboratorij" znamke Hyundai N.

    • Ponaša se z edinstveno električno hibridno zasnovo na vodikove gorivne celice s poudarkom na trajnostni visoki zmogljivosti.
    • N Vision 74 je poklon Hyundaijevi oblikovalski dediščini, navdihnjeni s konceptom Pony Coupe iz leta 1974, hkrati pa utira pot prihajajoči trajnostni visoko zmogljivi mobilnosti.
  • Hyundai je prvič v zgodovini razstavljal na prestižni razstavi Concorso d'Eleganza Villa d'Este ob jezeru Como v Italiji. Predstavil je koncept N Vision 74, ki je pritegnil pozornost gostov svetovno znane razstave klasičnih avtomobilov in prototipov.
  • N Vision 74, ki je bil prvič predstavljen leta 2022, je električno vozilo na vodikove gorivne celice. Gre za "potujoči laboratorij" Hyundaijeve visokozmogljive podznamke N, ki ga je oblikovno navdihnil Pony Coupe Concept iz leta 1974, ki ga je zasnoval legendarni italijanski oblikovalec Giorgetto Giugiaro.
  • Hyundai uporablja "potujoče laboratorije" za preizkušanje in preverjanje naprednih tehnologij za bodoče serijske modele in s tem uresničuje svoja prizadevanja, da v prihodnosti postane vodilno podjetje z ničelnimi emisijami. N Vision 74 združuje Hyundaijevo oblikovalsko dediščino, najsodobnejše tehnologije in emocije ter predstavlja dolgoročno vizijo blagovne znamke N – trajnostno visoko zmogljivost onkraj elektrifikacije.
  • N Vision 74 je razvit na podlagi edinstvene hibridne arhitekture na vodikove gorivne celice, ki združuje prednosti električnega motorja in vodikovih gorivnih celic. Poudarek je na visoki zmogljivosti, zato je sposoben zagotavljati stabilno izhodno moč brez pojemanja moči, ki se pri električnih vozilih zgodi v stanju nizke napolnjenosti baterije. N Vison 74 je popolnoma delujoč »potujoči laboratorij«, ki v kombinaciji s 5-minutnim polnjenjem in edinstveno hibridno zasnovo z vodikovimi gorivnimi celicami raziskuje potencial visoke zmogljivosti.
  • N Vision 74 ima zadaj levi in desni dvojni motor z močjo 680 KM in pospeškom od 0 do 100 km/h v manj kot 4 sekundah. Moč zagotavljajo spredaj nameščena 62 kWh litij-ionska baterija in 85-kilovatni sklop vodikovih gorivnih celic ter dva 2,1-kilogramska rezervoarja za vodik zadaj, kar zagotavlja do 600 km dosega.
  • GALERIJA


VIR: Hyundai
. . .

Editor

Avtor pri si24.news